Da Jarand Ekeland Arnøy innledet Prague Challenge uten å treffe en eneste fairway på de første ni hullene, tenkte han kanskje «hvordan i all verden skal dette gå?». Etter en fantastisk åpning på søndagens sisterunde, gikk tankene i en helt annen retning…

– Var innom tanken på å gå en 59-runde, ja, men det er ikke bare bare å fortsette i samme stil, selv om man har fått en god start, sier bergenseren til Norsk Golf.

«God start»

Med «god start» mener Arnøy ni birdier på de fjorten første hullene. Lørdag kveld forklarte han et scorekort drapert i alle regnbuens farger med at han var sliten.

– Det var lite vind og mykere greener, så det var perfekte forhold til å gå lavt.

LES MER: Arnøy hentet seg inn etter shank i Praha

ventet hull 8 (Arnøy startet på hull 10). Par 3-hullet var ett av bare fire hull Arnøy så langt ikke hadde notert birdie eller bedre på, i turneringen.

– Sjansen til å gå ti under par ble i hvert fall ødelagt på det hullet. Først misset jeg utslaget på feil sted. Og så gikk det ikke an å legge førsteputten nærmere enn tre meter.

Tangering av pers

Dermed måtte Arnøy notere dagens første og eneste bogey. Åtte under par, for dagen, førte til et solid sprang på 23 plasser opp på resultatlista, og 45. plass til slutt.

– Jeg har gått en 64-runde noen ganger før, men dette var i hvert fall tangering av personlig rekord.

LES MER: Arnøy: – Målet er å bli verdens beste golfspiller

På beskjedent vis har Arnøy tidligere uttalt at målet er å bli verdens beste golfspiller. Han har nok aldri vært nærmere, men føler likevel han har et stykke igjen.

– Jeg må nok spille like bra som i dag, mye oftere, for å nærme meg, sier han.

Krogh

Norges bestemann, Kristian Krogh Johannessen  (-1 på søndag), greide ikke helt å følge opp den strålende lørdagsrunden, og endte på 33. plass til slutt, ti under par. Det var likevel nok til å holde Arnøy på armlengdes avstand, og bli beste nordmann til slutt.

Garrick Porteous (ENG) vant turneringen (-24).

Leaderboard