Etter å ha startet turneringen med runder på 69 og 68 slag fulgte Hovland opp med sin andre strake 68-runde (-5) lørdag.

Det skjedde bare noen timer etter at han her hjemme i Norge hadde bltt hyllet for «årets sportsprestasjon for menn» under idrettsgallaen.

Lørdagens 68-runde løftet Hovland fra 17.- til 10.-plass på leaderboardet, 14 under par sammenlagt og syv slag bak lederne Ryan Palmer og Harris English fra USA.

Feltet på 42 spillere består utelukkende av vinnere fra fjorårets PGA Tour og deltagerne i FedEx Cup-finalen.

Den første birdien i Hovlands bogeyfrie runde kom på hull 2 etter å ha slått utslaget på det 200 meter lange par 3-hullet til to meter. Han fulgte opp med en toputt for birdie på det femte par 5-hullet, før front-nine ble avsluttet med nok en enkel birdie på et par 5-hull.

Deretter startet Hovland back-nine med fem strake par etter noen forspilte birdiemuligheter. En ny tapt mulighet ble det da han bommet eagleputten fra snaue fire meter på hull 15, og etter par på hull 16 og 17 var han nære på storfugl igjen på hull 18 da det spektakulære innspillet fra 256 meter nesten holdt på å gå rett i koppen.

Ballen rullet imidlertid forbi ut i greenkanten, og han måtte til slutt ta til takke med «bare» birdie. Dermed gjorde Hovland birdie på alle par 5-hullene på Kapaluas Plantation Course lørdag.

 

 

Etter 54 hull har Hovland bare bokført én bogey så langt i turneringen. Ifølge pgatour.coms statistikk har Hovland vært feltets fjerde beste spiller fra tee, men ikke utmerket seg spesielt i de andre kategoriene. Han er nummer 18 av 42 spillere på innspillene, den 21. beste på nærspillet, mens 28 spillere har vært bedre enn ham med putteren i hånda. 

Hovland slår ut klokken 21.00 søndag i gruppe med verdenstoer Jon Rahm.

Leaderboard