(Golf Club St. Leon-Rot, Tyskland) Suzann Pettersen var navnet på alles lepper både på starten og slutten av siste dag av Solheim Cup på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland.

Tutta ble kraftig kritisert for usportslig opptreden tidligere på dagen, etter at hun påpekte en ulovlig «gimmie» fra rookie Alison Lee, en feil som sørget for et høyst upopulært poeng til Europa – og en overlegen ledelse på fire poeng til Europa før singlematchene.

Les også: Kritikken hagler mot Tutta etter regelkontrovers 

I singlematchene så det lenge ut til å bli nettopp det kontroversielle poenget som skulle bli tungen på vektskålen. Nok en gang spilte Tutta hovedrollen.

Pettersen kommer til å angre på dette. Det er bare en person å skylde på

Laura Davies

Isfront, men Tutta angrer ikke

I tredje siste gruppe hadde Tutta mulighet til å avgjøre Solheim Cup med delt match mot Angela Stanford – som hadde tapt sine ni siste matcher før oppgjøret mot Tutta.

Revansjesugne amerikanerne var i ferd med å lansere et voldsomt comeback i de første matchene, og presset var på Tutta til å levere i innspurten.

I stedet spilte Stanford gnistrende golf hele veien, og gikk tidlig opp i en tre hulls ledelse. Tutta lanserte et comeback med tre birdies på back nine, men Stanford svarte med å vinne hull 16, for så å avgjøre med par på hull 17.

Kort tid etterpå gikk beskjeden over St. Leon-Rot at Paula Creamer hadde slått Sandra Gal i den siste gjenværende matchen, og det amerikanske laget kunne storme green.

Vi var fullt forberedt på isfront. De hatet jo oss. Men det var de som gjorde feil, ikke oss

Suzann Pettersen

– Det er klart det er kjipt å tape med et halvt poeng, minst mulig margin. Amerikanerne spilte bra i ettermiddag. Jeg prøvde å få matchen min tilbake, men så gjorde hun to kjappe birdier. Det er tøft, sa Suzann Pettersen til Eurosport Norge rett etter runden.

Det var iskald stemning mellom USA og Europa under sisterunden. Tutta sier det var ingen amerikanere som ønsket å snakke med europeerne.

– Vi var fullt forberedt på isfront. De hatet jo oss. Men det var de som gjorde feil, ikke oss. Det har vært veldig tydelig hele uken. Skal man få en putt må den ha blitt gitt bort. Jeg holdt kjeft og Charley (Hull holdt kjeft. Det var ikke en putt som var «gimmie» på det tidspunktet. Det er fint for oss at hun trodde hun hadde fått den, sier Tutta, som nekter for at hun opptrådte usportslig.

– Det var ikke en «gimmie» på det tidspunktet. Jeg synes det var helt rett å la ballen ligge.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Suzann Pettersens tapte match mot Angela Stanford skulle vise seg å bli avgjørende. (Foto: Getty Images)

 Den profilerte tour-veteranen Laura Davies gir Suzann Pettersen skylden for Europas tap under Sky Sports sin sending:

– Pettersen kommer til å angre på dette. Det er bare en person å skylde på, sier Davies.

Masson sløste bort «match-ball»

Hjemmehåpet Caroline Masson hadde mulighet til å avgjøre Solheim Cup for Europa bare minutter før Tutta måtte gi tapt for Stanford. Hun misset imidlertid sitt birdieforsøk fra tre meter. Gerina Piller kontret med sitt livs viktigste putt: Et par fra to og en halv meter holdt det amerikanske håpet i live.

Singlematchene endte til slutt med åtte seiere til USA, tre til Europa og to delte matcher. Dermed vant USA med totalscoren 14,5-13,5, og tok tilbake Solheim Cup-trofeet for første gang siden 2009.

 

(Norsk Golf oppdaterer saken fortløpende)

Resultater singles

1. Carlota Ciganda vs. Lexi Thompson – all square

2. Catriona Matthew vs. Morgan Pressel – USA 2&1

3. Karine Icher vs. Brittany Lincicome – Europa 3&2

4. Melissa Reid vs. Brittany Lang – Europa 2&1

5. Gwladys Nocera vs. Alison Lee – USA 3&1

6. Caroline Masson vs. Gerina Piller – USA 1 opp

7. Anna Nordqvist vs. Stacy Lewis – USA 2&1

8. Azahara Munoz vs. Lizette Salas – USA 3&1

9. Suzann Pettersen vs. Angela Stanford – USA 2&1

10. Caroline Hedwall vs. Michelle Weie – USA 6&4

11. Sandra Gal vs. Paula Creamer – USA 4&3