Sterk femteplass på Øverås i ungdoms-OL

Emilie Øverås (Oslo GK) tok en sterk femteplass i Youth Olympics i Argentina. Bård Skogen (Haugaland GK) ble nummer 11.

Tirsdag gikk startskuddet for ungdoms-OL på Hurlingham Club i Buenos Aires, med de to norske spillerne Emilie Øverås (Oslo GK) og Bård Bjørnevik Skogen (Haugaland GK) på startstreken.

Dette er andre gang at golf er en del av programmet i turneringen, og i kraftige vindforhold tirsdag fikk Øverås en flott start på sin medaljejakt med en åpningsrunde på én over par. Det ga en delt andreplass, tre slag bak teten, men onsdag fikk medaljejakten et skudd for baugen med en 78-runde.

Dermed hadde hun delt 7.-plass, syv slag bak teten og fem slag opp til pallen som utgangspunkt før torsdagens tredje og avsluttende runde. Der avsluttet hun med en 73-runde, bestående av tre bogeys og resten par. Hun endte ti over par sammenlagt i turneringen, noe som løftet henne til delt femteplass, ni slag bak vinneren Grace Kim fra Australia og seks slag bak pallen.

Også i gutteklassen har scorene vært preget av de krevende vindforholdene denne uken. Bård Skogen, som for øvrig vant forrige ukes sesongfinale av Srixon Tour på Kragerø GK, fikk det dessverre ikke til å stemme ikke til å stemme i åpningsrunden, og med en runde på åtte over par må han ta til takke med en 26.-plass. Onsdag slo han tilbake med en runde på par som løftet ham til 16.-plass, og torsdag avsluttet han med å klatre ytterligere fem plasser på leaderboardet.

Nå venter en fridag for Øverås og Skogen før de skal i aksjon igjen. Lørdag starter nemlig lagkonkurransen i golf.

Skogen og Øverås kvalifiserte seg til ungdoms-OL gjennom sitt spill på Srixon Tour denne sesongen. Norge er representert i mesterskapet med 16 utøvere i elleve idretter.

Da golf var en del av ungdoms-OL-programmet for første gang i 2014, var det Drøbak-spillerne Sandra Nordaas og Viktor Hovland som representerte Norge, og Hovland var nære på å ta medalje etter tap i omspill i bronsefinalen.

Øyvind Krag Ingul reiser med Øverås og Skogen som lagleder for Norge i Argentina. Han var også med da Sandra Nordaas og Viktor Hovland konkurrerte i Kina for fire år siden. I et intervju med Norsk Golf tidligere i sommer fortalte han at troppen ikke visste helt hva de kom til da de deltok sist, og både spillerne og han selv ble overrasket over størrelsen på arrangementet

– Det var helt gigantisk. Det er cirka 4000 utøvere med i ungdoms-OL, og i tillegg et personell på rundt 2500 personer. Golfspillerne bor i OL-landsbyen sammen med utøvere fra alle andre idretter. Man er dermed ikke med som golfspiller, men som OL-utøver. Alt er helt annerledes enn alle andre golfturneringer jeg har vært med på tidligere. Jeg kommer ikke til å glemme glisene til Sandra og Viktor da de dro på seg jakkene med OL-logoen og det norske flagget på brystet og gjorde seg klar til åpningsseremonien foran en smekkfull idrettsstadion. Turneringen og hele uken var en unik opplevelse for livet.

Selv om golfturneringen i OL bare varer i fire dager, forplikter alle som deltar seg til å være i Buenos Aires i to uker for å være en del av den olympiske bevegelsen. I tillegg til idrettsarrangementene tar utøverne del i diverse utdannings- og kulturprogram rettet mot ungdom.