Sterk tredjeplass på Lund i Tyskland

Karoline Lund fra Losby fortsetter sin imponerende start på 2016-sesongen.

Med syv ynder par sammenlagt endte Lund bare ett slag bak vinneren, Sofie Kibsgaard Nielsen (Danmark) i den prestisjetunge German International Girls Amateur Championship på St. Leon-Rot – arena for fjorårets Solheim Cup.

Lund avsluttet uken med en eagle, tre birdies, to bogeys, en dobbelbogey og elleve par.

Tre slag bak henne delte Celine Borge (Vestfold GK) 17. plassen. Det er ingen ubetydelig prestasjon at Norge hadde to jenter som klarte cuten. Kun en norsk jente har nemlig klart cuten i denne turneringen tidligere: Tonje Daffinrud.

Karoline Lund har hatt en knallsterk start på sesongen. Hun står med en Norgescup-seier, to Titleist Tour-seirer, en andreplass, to sjetteplaser i turneringer i Storbritannia og en femteplass i Internationale de France U21.

Reitan skuffet over turneringskomiteen

På guttesiden ble Kristoffer Reitan beste norske på delt 13. plass, -3 sammenlagt og fem bak vinneren, Mike Toorop (Nederland). Etter runden følte Reitan seg frarøvet en enda bedre plassering. Han forklarer hvorfor på sin Facebook-profil:

«Jeg så virkelig frem til å jage en lav runde siste dag for å ta igjen lederne. Jeg endte opp med å gå 67 (-5) den siste dagen, og var på det tidspunktet på delt fjerdeplass. Det var til tider ustabilt vær, og de endte opp med å utsette spillet til det var trygt å spille igjen. Vi ventet i flere timer på at spillet kunne gjenoppta, og det så ut til at været forsvant. Vi hadde ikke hørt torden på lang tid da turneringskomiteen bestemte seg for å kansellere hele tredje runde. Til slutt var det bare de to første rundene som telte. Jeg må si at jeg er veldig skuffet over turneringskomiteens avgjørelse. De holdt premieutdelingen utendørs og tok bilder på den 18. fairway (som de mente var for utrygg å spille på, på grunn av faren for lynnedslag). Det var tydelig trygt nok å spille, og det var urettferdig for alle i feltet – inkludert meg selv», skriver Reitan.

Sander Stavnar delte 26. plassen på par. Markus Braadlie endte på delt 68. plass med +8.