Den tredoble Masters-vinneren Phil Mickelson, klatret til sjetteplass fredag etter en imponerende sluttspurt på back nine. Med åtte slag opp til lederen Jordan Spieth som kun har gjort en bogey på 36 hull, håper han nå banen tørker opp.

– For at vi skal kunne ta ham igjen, trenger vi at banen blir litt hardere. For at det skal skje må regnet holde seg unna. Erfaringen tilsier at hardere forhold gjør vinklene inn til greenene viktigere, men akkurat nå er banen veldig myk, sier Mickelson.

Lørdagens flaggplasseringer tyder i hvertfall på at arrangørens intensjon er å gjøre banen krevende. Hele 14 av flaggene er plassert mindre enn fem meter fra greenkanten.

Jordan Spieth er 14 under par etter to runder, noe som er ny Masters-rekord. Til sammenligning har de tre siste Masters-vinnerne endt henholdsvis 8, 9 og 10 under par etter fire runder.

Da Tiger Woods signerte sitt scorekort etter fredagens runde, brukte han angivelig ekstra tid på litt lobbyvirksomhet overfor turneringsarrangøren. Han ønsker at de nå skal guffe på «sub air»-systemet under greenene for å tørke dem.

– Jeg ønsker at de skal gjøre golfbanen litt tørrere. Hvis de skrur på sub air kan de suge ut fuktigheten og få greenene harde. Eller så kan de leve med de slik de er nå mens vi gjør en haug med birdies.

Sendingen starter på Viasat Golf klokken 21.00. Du kan chatte med Norsk Golf og sende inn spørsmål til vår ekspert Joakim Mikkelsen fra klokken 20.30 på norskgolf.no/live.