Under mandagens andre runde på Carya Golf Club i Belek var det den norske rookien Tonje Daffinrud (23) som var feltets store klatrer. 

Tønsberg-jenta startet andrerunden på delt 56. plass etter en runde på to over par, og stod i fare for å misse sin andre cut på rad.

Mandag slo hun sterkt tilbake med en runde på fem under par (68), og klatret helt opp til en delt 9. plass. Daffinrud gjorde seks birdies, kun en bogey, og ligger tre under par sammenlagt. Dette var hennes beste score i årets LET-sesong. 

Hun har fem slag opp til pallen, og ni opp til lederen Melissa Reid fra England.

Les også: Skarpnord: – Tonje pusher meg til å bli bedre

Daffinrud har imponert i sine første turneringer som europatour-spiller. Hennes beste plassering på de fire LET-turneringene hun har spilt i år er delt 13. plass fra Lalla Meryem Cup i Marokko i mars.

Caroline Martens imponerte i søndagens åpningsrunde med en runde på fire under par og delt fjerdeplass. Mandag ble det dessverre totalkollaps.  Da dagen var omme stod det hele 80 slag (+7) på scorekortet hennes. Men hun greier likevel cuten, Martens deler 43. plassen etter halvspilt turnering.

Marianne Skarpnord måtte en over par mandag, og ligger på par sammenlagt. Det gir delt 22. plass.

(Vi oppdaterer artikkelen når alle er ferdigspilt for dagen)

Leaderboard

Historisk turnering

En god plassering i Tyrkia kan ha mye å si når euroene skal telles opp på slutten av sesongen. Årets premiepott på 500 000 euro er dobbelt så stor som fjorårets.

Turkish Airlines Open markerer første gang Ladies European Tour flytter åpningsrunden av en turnering til søndag, og sisterunden til en onsdag. Hensikten er å øke interessen rundt touren, og sørge for at sendetidene ikke kolliderer med andre TV-sendte arrangementer. 

Det er også bygget flomlys på det 18. hullet, og planen er å forberede for en potensiell flombelyst turnering i fremtiden – og kanskje også styrke deres Solheim Cup-søknad? Tyrkia er i tillegg til Norge en av landene som har vist interesse for å arrangere kvinnegolfens største turnering i 2019.

– LET sin strategi inkluderer å utforske nye måter å sørge for maksimal eksponering av kvinnegolf, utvide fanskaren utover tradisjonelle golf-fans, reflektere endringer i forbrukeradferd, og unngå travle helger som er overfylt av så mange sporter, sier LET-sjef Ivan Khodabakhsh i en pressemelding.