Den første dagen ble gjennomført i vindfulle forhold, og etter 36 hull er det bare fire av 77 spillere som har klart å komme seg under par. I herreklassen leder Markus Wilhelmsen med to slag over Moss & Rygge GKs Eirik Einmo Thomassen etter runder på 65 og 69 slag. Bård Skogen (Haugaland GK) følger ytterligere to slag bak på tredjeplass. 

Wilhelmsen jakter sin første seier i Norgescup-sammenheng. Hans beste plassering var tredjeplassen på Stiklestad GK i fjor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Markus Wilhelmsen leder gutteklassen med to slag før siste runde. (Foto: Benjamin A. Ward/Norsk Golf)

Sin første seier jakter også lederen i dameklassen, Emilie Øverås. Hun endte på andreplass i fjorårets Norgescup-finale i Kragerø, og har nå gitt seg selv nok en god mulighet til seier; Hun leder med fire slag før siste runde (-1), takket være runder på 71 og 66 slag. Frem til i fjor representerte Øverås i likhet med Markus Wilhelmsen Ålesund GK, men etter å ha begynt på Wang Toppidrett i Oslo har hun nå byttet klubb til Oslo GK.

Tina Mazarino følger på andreplass alene, tre over par, mens det er syv slag ned til neste navn på listen, Sola GKs Franziska Sliper. Dermed ser siste dag ut til å bli en ren duell mellom Øverås og Mazarino.

NB! Søndagens tredje og avsluttende runde er utsatt en halvtime på grunn av snø (!). Følg utviklingen her. 

Les også: Talentutviklingen hos Ålesund: – Alle sammen får den samme oppmerksomheten, uansett hva deres ambisjoner er