Etter en forrykende start på turneringen med ti under par i torsdagens fourball-format, der den beste spillerscoren fra hvert hull ble gjeldende på scorekortet, klarte de to tidligere Oklahoma State University- og landslagskameratene å bite fra seg også den langt vanskeligere spilleformen foursome, hvor man slår annen hvert slag på samme ball.

Den norske duoen var én over par etter halvspilt runde, men leverte en gnistrende innspurt i den kraftige vinden med fire på back-nine og signerte for en score på 69 slag, tre under par.

Med -13 sammenlagt for turneringen har de nå fått selskap på toppen av leaderboardet av de amerikanske long-hitterne Cameron Champ og Tony Finau.

– Jeg synes det var veldig bra. Selvfølgelig en kjedelig dobbel på hull 16, men etter det synes jeg vi spilte veldig, veldig bra golf. Det var ikke noe sånn at vi chippet masse i eller senket 15-metere for birdie. Det var liksom bare veldig rett frem og stødig, oppsummerte Hovland runden overfor Eurosport.

– På en dag som i dag i denne vinden handler det om å minimere feilene. At vi klarte fem birder, er veldig bra. Det handler mest om ikke å gjøre så mye feil.

Vi minner om at selv om Zurich Classic of New Orleans er en lagturnering, gir den spillerne som vinner, ett års forlenget arbeidstillatelse på PGA-touren.

Viktor Hovland er allerede sikret dette i to sesonger fremover etter seieren i Mayakoba Golf Classic i fjor, men ligger nå an til å klatre helt til topps i den prestisjetunge FedEx Cup. For Ventura sin del er det imidlertid enda mer på spill. En seier for ham vil bety at han ikke lenger behøver bekymre seg for å kjempe mot den tøffe topp-125-grensen i FedEx Cup. 

Selv om han har slitt kraftig de siste månedene, var det Ventura som dro lasset i torsdagens åpningsrunde, hvor han stod for hele syv av lagets ti birdier.

Fredag var det en langt jevnere fordeling av arbeidsbyrden.

Det ble en tung start på dagen med flere forspilte korte birdieputter, før et besøk i vannet fra Viktor Hovland fra fairwaybunkeren førte til en sur dobbelbogey på scorekortet på hull 16 – deres syvende for dagen. Det skulle heldigvis også bli deres eneste tapte slag.

– Vi startet egentlig ganske bra med den starten. Jeg ble nesten litt satt ut, jeg forventet ikke å få så gode birdiemuligheter i starten. Jeg tror det var litt sånn at jeg ville det for mye, sier Kristoffer Ventura om de brente kortputtene i starten av runden.

På det 18. par 5-hullet tok de et slag tilbake etter å ha spilt seg opp til greenområdet på to slag. To hull senere utnyttet de enda et par 5-hullet ved å komme seg nærme green på to slag. På hull 4 kom de seg under par for dagen igjen takket være et nydelig innspill fra 90 meter fra Viktor Hovland. Deretter ble det en ny up-and-down for birdie på et par 5 på hull 7, før dagen ble avsluttet med stil med en tre og en halv meter lang birdieputt fra Ventura etter Hovlands presise utslag på det 190 meter lange par 3-hullet.

Fredag slår de ut i lederball klokken 18.45 norsk tid med Finau og Champ. Da er det igjen duket for fourball. Turneringen sendes på GOLFTV og Eurosport Norge.

– Vi må bare fortsette å gjøre vår egen greie og spille som vi har gjort så langt. Det er ikke noe vi trenger å gjøre annerledes, sier Ventura til Eurosport om planen for helgen.

Leaderboard