Denne uka spiller de beste damene Thornberry Creek LPGA Classic. Og skal man dømme ut fra første runde, ligger det an til å bli en uhyre jevn klassiker.

– Slår ballen bra

Og gledelig nok for norske golf-fans; Suzann Pettersen henger godt med, tre slag bak teten. Kun tre slag skiller de 35 beste.

Her burde man
tatt med seg dykker-utstyret

– Første gangen jeg så banen, tenkte jeg: «vel vel, her burde man tatt med seg dykker-utstyret, for på denne banen må man gå lavt». Jeg mener; jeg spilte fire under i dag, men det føltes som jeg slo hundre slag! Jeg bommet mange putter, men jeg slår ballen bra, sier hun til LPGA.com.

(saken fortsetter etter bildet)

Det er ikke uvanlig at Suzann Pettersen åpnet godt på LPGA-touren. Foto: Getty Images

Tutta åpnet med birdie på første hull, før hun måtte bogey-motstand på det fjerde. Derfra og ut var spillet solid med fire nye birdie-sirkler på scorekortet, og ingen røde firkanter.

Sirkel-trening

Tutta kommer inn i turneringen med en blandet følelse. For en uke siden gikk hun en av turneringens beste runder på lørdag, mens de tre øvrige rundene var under forventet standard.

– Forrige uke var en kamp! De to første rundene var veldig frustrerende, jeg forsøkte bare å finne noe. Det er så lett å stå på rangen og jobbe med spesielle ting. Men så gjelder det å ta med seg den følelsen ut på banen, og stole på den.

LES MER: Dette er statistikken Tutta på forbedre

68 slag betyr (-4) for dagen, og med det delt 22. plass. Det høres kanskje ikke fantastisk ut, men det er faktisk bare ett slag opp til 5. plass – jevnt er det.

Jeg syns det er herlig å spille en bane som, på en måte, inviterer til birdier og lave scorer

Tutta traff ni av fjorten fairwayer og drivet i snitt 251 yards. Det ble 29 putter totalt, etter at 14 av 18 greener ble truffet på lærebok-vis.

– Banen er flott. Jeg syns det er herlig å spille en bane som, på en måte, inviterer til birdier og lave scorer.

Thornberry Classic

Sørkoreanske Sei Young Kim og belgiske Laura Gonzalez Escallon deler ledelsen (-7) etter sine 65-runder.

Tutta slår ut klokken 08:36 på fredag (15:36, norsk tid). Hun spiller sammen med Moriya Jutanugarn (THA) og Charley Hull (ENG).

Leaderboard