Kristian Krogh Johannessen får sin offisielle debut som proff denne uken, og etter mange oppløftende resultater i fjor knyttes det stor spenning til den 19 år gamle Drammen-spilleren.

Krogh Johannessen har vært en av Norges beste amatører i en årrekke, men likevel overrasket han nok mange med sine prestasjoner i kvalrundene til The Open og European Tour under fjorårssesongen.

Han klarte riktignok ikke å spille seg til noen kategori, men måten han seilet gjennom de første kvalstegene på var fremdeles svært imponerende.

Det blir spennende å se hva Krogh nå får til i sin første turnering som proff.

Av de syv spillerne som stiller til start, er det kun Krogh og Sondre Ronold som har full kategori på årets Nordic League. De øvrige spillerne vil med bra spill i denne ukens vinterserie også kunne vinne en god kategori.

Størst forventninger av de norske knyttes nok til tidligere europatour-spiller Eirik Tage Johansen fra Stavanger.

Johansen har bred erfaring fra både European Tour og Challenge Tour, og er utvilsomt blant de mest meritterte spillerne i feltet.

Johansens klubbkamerat Ronold, som i år har blitt innlemmet i golfforbundets Team Norway-satsing, gjorde det sterkt i denne turneringen i fjor og blir dermed en spennende spiller å følge også i år.

De øvrige nordmennene i startfeltet er Dennis den Roover, Peter Kaensche, Christian Aronsen og Stian Wiik Hansen

De to sistnevnte er med i det såkalte Team Alcaidesa, nivået under Team Norway, og har gjennom golfforbundets nye treningsavtale fått en solid sesongoppladning under fine forhold i Spania.

Med meritterte svensker som Joakim Rask, Åke Nilsson, Steven Jeppesen og Oscar Florén på startlistene blir det usedvanlig sterk konkurranse på Nordea Tour denne uken.

 

Følg turneringen her:
STARTLISTE