Det ligger an til å bli høydramatisk når Espen Kofstad skal avgjøre sin skjebne for 2017 på torsdag. Etter fem av seks runder på PGA Catalunya Resort har 29-åringen falt til delt 30. plass – ett slag utenfor den viktige topp-25-plasseringen.

Kofstad startet runden på delt 20. plass, akkurat inne i varmen. Der holdt han seg også store deler av femterunden. Han fikk riktig nok en kjip start med to bogeys på de to første hullene, men slo raskt tilbake med birdies på hull 4 og 7.

Med ytterligere to birdies på back nine så det veldig lovende ut, men den godfølelsen ble raskt ødelagt av en kjip dobbelbogey på det avsluttende par 4-hullet. Den kan vise seg å bli veldig kostbar.

Han ligger nå fire under par sammenlagt, ti slag bak lederen Edoardo Molinari fra Italia og fire bak topp-10.

Alle som klarte cuten etter fire runder sikrer Challenge Tour-kortet for 2017, men for Kofstad er det bare en ting som gjelder: Topp-25. Og jo høyere opp på resultatlisten han kommer, desto flere – og bedre – turneringer får han spilt i 2017.

Leaderboard

Kofstad har sikret europatour-kortet via Q-School en gang tidligere i karrieren. Det skjedde da han endte på 12. plass i finalen 2014. Tidligere sesonger har han misset europatour-kortet i kvalet med både ett og to slag.

De siste årene har det vært en score på syv til ni under par etter 108 hull som må til for å havne blant de 25 beste. Vinnerscoren har pleid å ligge rundt 20 under par. På grunn av den kraftige vinden ser det ut til å bli en høyere score i årets utgave av turneringen.

Kofstad lå gjennom store deler av sesongen blant de 15 beste på Challenge Tours pengeliste. En høst preget av skader i både håndledd og nakke gjorde at han falt ned til 27. plass i sesonginnspurten. Forrige uke valgte han å stå over Challenge Tour-finalen i Oman.

– Jeg gjorde en vurdering av hvilken turnering jeg hadde størst sjanse for å få tilbake europatour-kortet, og valget falt på å dra hjem, hvile og bli helt perfekt til Q-School. Dette er det første problemet jeg har hatt med ryggen på mange måneder, og jeg kommer til å bli helt fin til jeg skal spille i Spania, forsikret Kofstad før turneringen slo i gang.