Ko, som fyller 18 år i april, kan smykke seg med tittelen «tidenes yngste verdensener i golf» – uansett kjønn. 

New Zealenderen som opprinnelig kommer fra Sør-Korea, startet ukens LPGA-kickoff i Florida på andreplass på verdensrankingen. 

I lørdagens innspurt av Coates Golf Championship lå hun i seiersposisjon store deler av runden. Hun ledet på et tidspunkt med fire slag, men maktet ikke å holde trykket oppe i innspurt. På det 17. hullet henviste en lei dobbelbogey henne til delt tredjeplass. 

Trøstepremie

Selv om det ikke ble noe trofé å løfte etter runden, hadde hun likevel all grunn til å juble. Inbee Park er nå henvist til andreplass på verdensrankingen.

– Jeg var her for å fokusere på denne turneringer, men det ble en fantastisk avslutning på dagen, sa Ko etter runden.

Vi har sendt henne på sinnebeherskelseskurs for å lære henne å bli sint!

David Leadbetter

Før ko var det Tiger Woods som hadde rekorden for tidenes yngste verdensener. Han var 21 år, fem måneder og 16 dager gammel da han nådde toppen i 1997. Ko nådde milepælen tre år, åtte måneder og 14 dager tidligere.

Mennenes verdensranking startet opp i 1986, mens kvinnenes ranking er ni år gammel.

– Dette var en bra trøstepremie. Vi har sendt henne på sinnebeherskelseskurs for å lære henne å bli sint!, sier Kos nye trener, David Leadbetter til golf.com om 17-åringens iskalde fremtoning selv i de mest pressede situasjoner.

Spørsmål om tid

Kos kolleger på touren er ikke overrasket over at hun nådde toppen av rankingen allerede nå.

Det er historie. Det har aldri blitt gjort tidligere, men jeg kan ikke si jeg er overrasket

Stacy Lewis

– Hun er veldig talentfull, det er ikke overraskende. Det blir interessant å se hvordan hun håndterer det. Jeg vil følge med like spent som dere, sier Cristie Kerr.

– Det er historie. Det har aldri blitt gjort tidligere, men jeg kan ikke si jeg er overrasket. Det var bare et spørsmål om tid. Hun spiller fantastisk golf akkurat nå og hun er full av selvtillit. Hun er en bra jente, sier tidligere verdensener, Stacy Lewis.

Suzann Pettersen hadde også sesongåpning i Florida denne uken. Det resulterte i fem over par og den første missede cuten på åtte måneder.