Etter en åpningsrunde på hele 77 slag torsdag, var Ventura avhengig av å score ordentlig lavt på de neste 18 hullene i PGA Tour-turneringen i Texas. Det klarte han ikke.

Det åpnet imidlertid bra. Det norske håpet, alene i feltet siden Viktor Hovland valgte å stå over helgens turnering, senket en firemetersputt til birdie på dagens åpningshull.

Men derfra gikk det tyngre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fire bogeyer før runding

Etter tre strake par på front, forspilte Ventura alle sjanser til helgespill med fire bogeyer på de siste fem før runding.

Riktignok tente han et ørlite lite håp med tre birdier på starten av backnine, men uttellingen stoppet opp. Og da Ventura først fant fairwaybunkeren på hull 18 og deretter vannet, avsluttet han dagen med dobbelbogey og turneringen på +7, hele åtte slag bak cuten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Manglet presisjon

Bak tallene skjuler det seg en statistikk som ikke var altfor oppløftende denne uka. Lengdemessig hang Kristoffer Ventura som vanlig godt med fra tee (nummer 33 i feltet), men presisjonen var det verre med. Og putteren ble aldri heit nok til en stor redningsaksjon.

Ventura endte turneringen i Houston med bare fem birdier, et uvant lavt tall for den norske birdiemaskinen. Med ti bogeyer og en dobbelbogey ble det umulig å forhindre tidlig hjemreise.

Forhåpentligvis kan nordmannen slå hurtig tilbake i det som er hans debutsesong på PGA Tour. Etter forrige ukes godspill avanserte han til 144. plass på verdensrankingen.

Her er leaderboard i Houston