– Jeg er veldig heldig som har hatt karrieren jeg har hatt så langt. 82 er et stort tall. Det handler om stabilitet over lang tid, smilte Tiger Woods da han ble intervjuet på den 18. greenen mandag, noen få strakser etter å ha skrevet seg inn i PGA Tours historiebøker for n-te gang med en avsluttende birdie for å gå på 67 slag og en totalscore på 19 under par, tre slag foran Hideki Matsuyama.

Av alle rekordene Tiger har satt gjennom sin karriere, er denne utvilsomt blant de aller gjeveste.

(Artikkelen fortsetter under)

Av alle Tigers 82 seirer var nok denne blant de mest spesielle. Men det spørs om trofeet får plass på peishylla. (Foto: Getty Images)

For 13 måneder siden hadde ikke Tiger vunnet en PGA Tour-turnering på over fem år. Etter et årelangt skademareritt begynte mange å tvile på om han noen gang ville komme tilbake, men i comebacksesongen i 2018 viste han for alvor at han fortsatt var å regne med som en maktfaktor på touren.

Den etterlengtede seieren i sesongfinalen Tour Championship i september i fjor ble det perfekte punktumet på comebacksesongen, og da han fulgte opp med å vinne The Masters i april – hans første majorseier på elleve vår, fikk golfverden den endelige bekreftelsen på at Tiger var tilbake for fullt.

Nå har han startet den nye sesongen med et smell, og samtidig sendt ut et varsko til sine PGA Tour-kollegaer om hvem som fortsatt er sjefen.

Han tenker og drømmer om ting som andre mennesker ikke tror er mulig

Rory McIlroy

– Jeg gikk gjennom noen tunge perioder med ryggen min og spilte ikke på flere år. Rekorden så ut til å være utenfor rekkevidde, men etter at jeg hadde min fjerde ryggoperasjon og klarte å spille på et ganske høyt nivå igjen, ble rekorden plutselig aktuell igjen. Og nå er vi her, sier Tiger.

– Det er bare et ellevilt tall! Man ser på andre spillere som har vunnet ti ganger, og tenker at det er ganske spesielt, sa Gary Woodland, som spilte sammen med Tiger på sisterunden.

– Det er utrolig måten han alltid klarer å komme tilbake. Helt utrolig. Han gjør ting som folk virkelig ikke klarer å fatte, og ingen kan egentlig forstå det bortsett fra ham selv, og jeg tror det er grunnen til at han gjør disse tingene. Han tenker og drømmer om ting som andre mennesker ikke tror er mulig, kommenterte Rory McIlroy.

Spillerne på dette bildet har til sammen 164 seirer på PGA-touren. Bildet av en ung Tiger Woods som møtte Sam Snead, gikk viralt mandag. 

Tiger brukte bare 359 PGA Tour-turneringer på å sikre seg sin 82. seier, 66 færre forsøk enn Sam Snead trengte.

I helgen satte Golf Digest-journalist Joel Beall satte Tigers rekord ytterligere i perspektiv med å sammenligne med noen av Sneads seiere som ble regnet med på den offisielle seierstotalen hans: seks av seirene til Snead kom i felt med 15 spillere eller færre, inkludert én turnering med fire spillere. Tre av turneringene han vant var over bare 36 hull, mens én av de offisielle seirene ble spilt over 18 hull. I tillegg vant han en turnering der han delte seieren med fire andre spillere uten at det ble avgjort i omspill.

Dermed er det ikke vanskelig å argumentere for at Tiger har vært den egentlige innehaveren av rekorden i mange år allerede.

PGA Tours statistikk-guru Sean Martin understrekte Tigers storhet ytterligere med å sammenligne med Rory McIlroy, som ble kåret til årets spiller på PGA-touren:

– Tiger Woods har vunnet 82 ganger på 23 år. Det er 3,6 seirer per år i nesten et kvart århundre. Spilleren som ble kåret til årets spiller på PGA-touren, hadde tre seirer, skriver Martin på Twitter.

I tillegg gikk Tiger glipp av nesten fire år på grunn av skader, så i praksis har Tiger vunnet 82 ganger fordelt på 19 år, 4,3 seirer i året.

(Artikkelen fortsetter under)

I kjølvannet av Tigers Masters-seier i april var spillet hans ikke det helt store. På slutten av sommeren la han seg under kniven igjen for å operere kneet, og turneringen i Japan var Tigers første siden inngrepet for to måneder siden.

Gary Woodland bare ristet på hodet da han skulle beskrive spillet han var vitne til fra Tiger denne uken.

– Å komme seg gjennom skadene han har måttet håndtere…herregud. Han spiller utrolig. Ballstriking-oppvisningen jeg har sett fra ham de siste par dagene, har vært latterlig, sa Woodland til Golf Channel.

Nå skal det mye til for at Tiger ikke velger seg selv som «captain’s pick» når han skal lede det amerikanske laget som kaptein for første gang i lagturnering «The President’s Cup» 12. desember.

– Jeg tror at spilleren Tiger definitivt fikk kapteinen Tigers oppmerksomhet, lo Tiger, da Golf Channel spurte ham om sannsynligheten for at han nå blir spillende kaptein.

– – –

NB! Viktor Hovland delte 41.-plassen i ZOZO Championship. Etter det Norsk Golf kjenner til, blir hans neste turnering Mayakoba Golf Classic i Mexico 14. november, hvor han fikk sin PGA Tour-debut som amatør i fjor.

Resultater The ZOZO Championship