Da er det endelig klart: Tiger Woods sin første turnering i COVID-19-æraen blir Memorial Tournament på Muirfield Village i Ohio, der Tiger har vunnet fem ganger tidligere.

– Jeg har savnet å konkurrere med gutta og jeg kan ikke vente med å komme meg tilbake ut der, skrev Tiger på Twitter denne uken.

Dermed gjenopptar han jakten på å bli tidenes mestvinnende spiller på PGA-touren alene. Han deler rekorden med 82 seirer med Sam Snead.

Dette blir Tigers første offisielle turnering siden Genesis Invitational i midten av februar, der han endte på sisteplass av de som klarte cuten. Etter turneringen klagde han på en vond rygg, og deretter trakk han seg fra WGC-Mexico, Bay Hill og The Players Championship.

Den eneste turneringen han har spilt siden den gang, var oppvisningskampen «The Match II» med Phil Mickelson og NFL-stjernene Tom Brady og Peyton Manning. Der var Woods tilsynelatende tilbake i toppform, og kanskje har pausen fra golf gjort godt for det nå 44 år gamle ikonet.

Det gjenstår fortstatt å se om Tiger velger å spille på seg enda mer turneringserfaring før årets første majorturnering, PGA Championship 6. august. Før den tid skal det også spilles 3M Open i Minnesota og WGC-FedEx ST. Jude Invitational på TPC Southwind – på to baner som Woods aldri har spilt før.

Det gjenstår nå bare fem ordinære PGA Tour-turneringer på 2019-2020-kalenderen. Woods har bare spilt tre turneringer denne sesongen, der det startet med seieren i Zozo Championship i Japan.

Etter å ha startet året rangert som nummer seks i verden befinner Woods seg nå på 14.-plass.