Tiger Woods fortsetter å levere varene i Tour championship, turneringen han har vunnet to ganger tidligere; i 1999 og 2007.

– Det mange hull igjen å spille. Det er ikke en lett bane. Jeg var ikke like skarp som i går, men jeg kom meg inn under par, sier Woods til NBC, etter en andrerunde på 68 slag (-2).

Jeg var ikke like
skarp som i går

Tour championship

Tour championship er finalen i FedEx cup, der bare de tretti beste spillerne i FedEx cupen er kvalifisert.

Seiershungrige Woods trenger nok turneringsseieren mer enn pengene. Siden comebacket etter skade har 42-åringen flere ganger vært nær ved å vinne, for første gang siden 2013, men foreløpig er 2. plassene i Valspar championship og PGA championship det nærmeste han har kommet.

Nå er han på ny titteljakt.

Tiger Woods ligger i delt ledelse (-7) etter halvspilt turnering. (Foto: Getty Images)

Ledelse

Etter første dag lå Woods i delt ledelse sammen med spillepartner Rickie Fowler. Woods åpnet turneringen med bogey på første hull, men det skulle gå 26 hull før det neste tapte slaget, på det 9. hullet.

Så var det på tide med litt Tiger-magi.

På det 12; birdie.
På det 14; birdie.
På det 15; birdie.

Den fullstappede tribunen på East Lake Golf Club, i Atlanta, holdt på å ramle sammen på grunn av ekstatiske tilskuere. Woods knyttet neven for en ledelse på to slag.

Dessverre skulle det ikke vare lenge.

En unødvendig dobbel bogey på det 16. hullet ødela litt av Tiger-moroa på fredag. (Foto: Getty Images)

Trøbbel

Utslaget på det 16. hullet landet i roughen, og gjorde innspillet på par 4-hullet langt og vanskelig. I klassisk Tiger-stil var det aldri aktuelt å legge seg opp.

Man må bare
slå og håpe

Det skulle få konsekvenser.

– Roughene er brutale. Det er ingen gode lies i bermudagresset. Man må bare slå og håpe, sier 42-åringen.

Ballen plugget seg i kanten av bunkeren, og denne gangen hadde han ikke noe annet valg enn å chippe seg ut. Det beste han kunne oppnå var en bogey, og selv dét var en vanskelig oppgave med en putt på fire meter.

Tiger misset kort, og dermed forsvant ledelsen på to slag, på null komma niks. En par-birdieavslutning gjør at Tiger deler ledelsen etter halvspilt turnering.

42 år gamle Tiger Woods jakter sin første tittel siden august 2013. (Foto: Getty Images)

Lederball

Lørdag går Tiger i lederball med verdensener Justin Rose. Med -7 har duoen to slags ledelse ned til nord-irske Rory McIlroy.

– Det er en lang sesong, og vi har spilt mye i det siste. Det er ingen enkel golfbane. Man må spille strategisk, og man må være tålmodig, sier Woods.

Vinneren av FedEx cup mottar en sjekk på over 80 millioner kroner. Vinneren av Tour championship får bare 13 millioner norske kroner,

PS: Årets doble majorvinner, Brooks Koepka, ligger nederst på resultatlista med +7. På plassen over ligger Bryson Dechambeau, som har vunnet to av de siste turneringene på PGA touren.

Leaderboard Tour championship