21-åringen fra Oslo GK hadde delt 22.-plass som utgangspunkt før siste runde på Karen CC og ambisjoner om å avslutte med et rykk oppover leaderboardet.

Dessverre ble det bevegelse i motsatt retning etter en avslutningsrunde på fire over par (75). Den inneholdt nok birdies til å levere en god score, fem stykker totalt, men med fire bogeys, en dobbelbogey og en trippelbogey i tillegg falt han 36 plasser til delt 58.-plass.

Med +1 sammenlagt ligger han i skrivende stund 16 slag bak lederne Louis De Jager og Guido Migliozzi, som fortsatt har noen hull igjen å spille.

Reitan endte uken med hele 21 birdies, noe som hadde vært nok til å hevde seg i toppen. Ukarakteristisk mange dobbelbogeyer stakk imidlertid kjepper i hjulene for ham. Han gjorde hele seks dobbelbogeys eller verre på fire runder.

Reitan sa til Norsk Golf tidligere i uken at banen straffer upresise utslag veldig hardt.

– Fairwayene er grønne og myke, men det er knallhardt og tørt utenfor. Hvis du lander bare litt utenfor fairwayen, kan ballen stikke helt sinnsykt langt av gårde. Men hvis du klarer å holde ballen i fairway, er det ikke en spesielt vanskelig bane, forklarte Reitan, som nå har klart cuten i fire av de syv første turneringene hans i debutsesongen på europatouren.

Det ble noen fargerike scorekort denne uken for Kristoffer Reitan. Han gjorde par på under halvparten av hullene han spilte.

Espen Kofstad var også i aksjon denne uken, men måtte trekke seg etter fire hull av andrerunden på grunn av matforgiftning.

Reitan og Kofstad ligger for øyeblikket på henholdsvis 107.- og 176.-plass på European Tours poengliste Race to Dubai, men kommer til å falle noen plasser når listen oppdateres senere på søndag.

Det er topp-110 ved sesongslutt som forlenger arbeidstillatelsen på touren til å gjelde 2020.

De vil falle enda noen plasser de kommende ukene ettersom det nå skal spilles flere turneringer på rad hvor de ikke kommer med. Neste turnering blir Trophee Hassan II i Marokko 25. april.