Eurosport-kommentator Andreas Thorp hadde sagt det hele dagen: «Året Solheim Cup kommer til å bli avgjort på siste hull mellom Suzann Pettersen og Marina Alex.»

Det skulle vise seg at han fikk helt rett.

 

Jevnt

Etter en dag der både stillingen totalt og stillingen i de tolv singelmatchene kastet seg fra den ene siden til den andre, ble Solheim Cup avgjort akkurat på den måten eksperter, tv-seere og golfgudene ønsket seg.

På siste hull.

– Er det ikke en poetisk avslutning. Denne karrieren som Suzann Pettersen har hatt. At hun kommer tilbake, slår seg inn på greenen på hull 18, og putter for europeisk seier, sa Eurosport-kommentar Sverre Krogh Sundbø.

Før Tutta og Alex inntok hovedrollene var de elleve andre matchene avgjort. Team Europa vant tre av de fire første, men Team USA slå nådeløst tilbake, og vant fire av de fem neste.

Svenske Anna Nordqvist, som var preget av sykdom, imponerte stort med å slå sin motstander, Morgan Pressel, enkelt. Samtidig avgjorde Bronte Law sin match på det 17. hullet, mot Ally Macdonald, og stillingen var helt likt.

LES OGSÅ: Tutta tapte da Team USA slo tilbake

Avgjørelsen

Dermed var alles øyne rettet mot greenen på hull 18, der både Alex og Pettersen puttet for birdie. Da Alex misset på sin fikk Pettersen muligheten.

– Alt avgjøres av denne putten til Suzann Pettersen. Hvem hadde trodd at hun skulle få den viktigste putten i sin karriere akkurat her, sa Sundbø.

Suzann Pettersen jublet sammen med sin 13 måneder gamle sønn etter triumfen. (Foto: GolfTV.com)

Pettersen, som først ga bort putten til sin spillepartner, hadde alt i sine hender fra noen få meter.

Tutta gjorde ingen feil, rullet ballen i hullet, knyttet hendene og jublet for sin fjerde Solheim-cup-triumf, mens medspillerne kom stormende og hjemmefansen på Gleneagles i Skottland tok av på tribunene.

– Jeg visste ikke at putten var for å vinne dette, sier Tutta til Golf Central.

– Kaptein Catriona Matthew må være den mest geniale trener i Solheim Cup-historien. Det er Suzann Pettersen som gjør det helt helt store, og sender dette inn som et øyeblikk i idrettshistorien. Den mest fantastiske avslutningen vi kunne bedt om, jublet kommentatorene etter at Tutta putta.

Team Europa vant Solheim Cup 14 1/2 mot Team USAs 13 1/2.

Team Europa feirer triumfen i Solheim cup. (Foto: Getty Images)

Resultater singelmatcher søndag:

Carlota Ciganda 1&0 Danielle Kang

Caroline Hedwall 0&2 Nelly Korda

Georgia Hall 2&1 Lexi Thompson

Celine Boutier 2&1 Annie Park

Azahara Munoz 1&2 Angel Yin

Charley Hull A/S Megan Khang

Anne van Dam 0&1 Lizette Salas

Caroline Masson 2&3 Jessica Korda

Jodi Ewart Shadoff 4&5 Brittany Altomare

Suzann Pettersen 1&0 Marina Alex

Bronte Law 2&1 Ally Macdonald

Anna Nordqvist 4&3 Morgan Pressel

Leaderboard