Tutta startet lørdagens runde i delt ledelse med Lydia Ko, og viste enorm styrke i krevende vindforhold på Dundonald Links.

Fire birdies og to bogeys resulterte i en bunnsolid 70-runde for Pettersen, som tidlig rykket i fra sine nærmeste utfordrere. Med seks under par totalt leder hun nå turneringen med tre slags margin ned til Ko og hjemmespilleren Kelsey McDonald.

Hovedpersonen selv var godt fornøyd med egen innsats.

– Jeg er godt fornøyd. Det blåste mer enn det vi trodde på forhånd, og de siste ni hullene er tøffe. Det er vanskelig å skaffe seg gode birdiesjanser her, så det gjelder å utnytte seg av de første ni som er en del lettere. Dette er en bra golfbane med mange utfordringer, så det gjelder å spille opp mot sitt beste, sa Pettersen til pressen etter runden.

Som kjent tilbringer vår beste damespiller mesteparten av sin tid i USA, hvor hun spiller på LPGA Tour´en. Denne uken gjør hun imidlertid en gjesteopptreden blant Europas beste damer, for å forberede seg til neste ukes majorturnering på beste mulige vis.

Det kan se ut til at Tutta nå har funnet formen på et svært gunstig tidspunkt, og dersom spillet i Skottland så langt er noen som helst indikator på hva vi har i vente, er det all grunn til å glede seg til Women´s British Open.

Marianne Skarpnord og Caroline Martens er også på plass i Skottland for å forsvare de norske farger.

Skarpnord gikk dessverre på en kjempesmell lørdag, og signerte til slutt for hele 85 slag. Sarpingen, som har hatt en svært god sesong så langt, var dermed langt unna å klare cutten denne gangen.

Caroline Martens, som lenge lå og vaket ved cutgrensen, maktet heller ikke plastre sammen en god score lørdag. 11 over par totalt var dessverre ikke godt nok til å få spille finalerunden.

LEADERBOARD