Nordqvist startet søndagens tredje og avsluttende runde på delt 11.-plass, fem slag bak teten, og det var nok ikke mange som hadde tenkt at svensken kom til å være med i seierskampen søndag – spesielt da hun åpnet runden med to bogeys på de fem første hullene.

Med birdie på hull 6 snudde plutselig alt. Hun fulgte opp med eagle på hull 7, en ny birdie på hull 12 og birdie-eagle-birdie fra hull 14 til 16. Selv en bogey på avslutningshullet kunne ikke hindre henne i å ta klubbhusledelsen sammen med amerikaneren Brittany Altomare, som også avsluttet med en 66-runde.

Mens resten av feltet holdt på å fullføre sine runder, ble det stadig tettere i toppen. På et tidspunkt lå hele fem spillere ni under par, men da alle var ferdigspilt, var det bare Nordqvist og Altomare som lå ni under. Dermed bar det ut i omspill i ordentlig møkkavær.

Banemannskapet måtte fjerne store vannansamlinger og hagl (!) fra green mens spillerne gjorde seg klare, og hadde det ikke vært omspill i en major, hadde spillet sannsynligvis blitt avblåst.

I playoff var det Nordqvist som trakk det lengste strået. Hennes bogeyputt fra én meter var nok til å sikre seieren.

– Jeg er fra Sverige, og til og med jeg er iskald, smilte 30-åringen etter å ha sikret karrierens andre major og seierssjekken på 550 000 dollar.

For Suzann Pettersen var Evian Championship hennes første turnering siden starten av august. Hun kom greit i gang med en 69-runde fredag, men sakket akterut i helgen. Med runder på 74 og 72 slag lørdag og søndag endte hun to over par sammenlagt og nede på en skuffende 40.-plass.

Resultater