Den siste timen på Hazeltine handlet det mer om hvem som skulle få æren av å sette spikeren i kista, enn om Europa skulle klare å komme tilbake eller ikke. Til slutt var det kaptein Davis Love III sitt siste «captain’s pick», Ryan Moore, som avgjorde det hele etter å ha fått sin korte par-putt på hull 18 av Lee Westwood. 

Dermed kunne amerikanerne slippe en etterlengtet jubel løs: Dette var deres første Ryder Cup-seier siden 2008. Nå har de «bragging rights» frem til 2018.

– Det har vært mye press på disse gutta de siste par årene. Vi har ikke spilt bra de siste gangene, og jeg er henrykt over at de endelig klarte det, sier Davis Love III.

(Gikk du glipp av noe i Ryder Cup? Vi har savnet høydepunkter fra alle 28 matcher i denne artikkelen!)

Patrick Reed satte tonen tidlig i den første matchen mot Rory McIlroy. De to kruttønnene spilte hver sin hovedrolle de to første dagene med elektrisk golf og følelsene utenpå kroppen. Det har sjelden vært knyttet større forventninger til en duell tidligere, og matchen skortet ikke på drama: Mellom seg gjorde de en eagle og elleve birdies. Matchen nådde kokepunktet på hull 8:

Da Reed rullet i sin birdieputt fra to meter på hull 18, var Rory omsider slått – for første gang i en singlematch i Ryder Cup-sammenheng. Dermed klarte Reed å hindre det Europas kaptein Darren Clarke hadde sendt Rory først ut for å gjøre, som var å tenne det europeiske håpet.

– Det er så klart veldig skuffende, men jeg tror det er bra for golfsporten. Det gjør Ryder Cup mer interessant, sa McIlroy etter at USA brøt Europas dominanse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Phil Mickelson og Jordan Spieth feirer Ryder Cup-seieren slik det skal feires. (Foto: Getty Images)

Henrik Stenson, super-rookien Thomas Pieters og Rafa Cabrera Bello bidro til å tette igjen luken på scoretavlen i de påfølgende matchene, og da Phil Mickelson og Sergio Garcia delte sin thriller-match etter å ha utvekslet vanvittige 19 birdies, var Europa plutselig bare ett poeng bak. Det var imidlertid langt fra så jevnt som det scoretavlen viste, for USA dominerte stort i de avsluttende matchene. 

Turneringen endte til slutt hele 17-11 i USAs favør. Det er deres største seier på 35 år. 

Resultater 

Høydepunkter

 

Avslutningsseremoni

 

Intervju med Darren Clarke