U.S. Open er årets mest frustrerende turnering. Lynraske greener og rough tykkere som stålull gjør turneringen til den ultimate tålmodighetsprøven.

Torsdag var det imidlertid været som gjorde dagen til en mental prøvelse.

Det første regnavbruddet varte i 80 minutter. Det andre i nesten to og en halv time. Det tredje og siste avbruddet kom klokken 15.31 lokal tid. Da var spillerne ferdige for dagen.

Amatøren Scottie Scheffler er lederen i klubbhuset. Han har søsteren på bagen. (Foto: Getty Images)

Lederen i klubbhuset er den 19 år gamle amatøren Scottie Scheffler på en under par. Andrew Landry leder turneringen på tre under par.

– Det har ikke egentlig sunket inn ennå. Jeg spilte ganske solid. Lengdekontrollen på de lange puttene var veldig bra, og jeg senket noen bra åtte fots putter som holdt runden i gang, sier Scheffler. Hans 69-runde er den laveste åpningsrunden av en amatør på Oakmont noensinne.

– Det var veldig vanskelig å komme inn i rytmen – åpenbart, sier Rickie Fowler til pgatour.com. Han er seks over par etter tolv hull.

Han spiller med årets Masters-vinner, Danny Willett, og Rory McIlroy, som jakter sin andre U.S. Open-triumf. Begge ligger fire over par.

– Det er en utfordring å ikke ha muligheten til å varme opp, gå ut på banen igjen og forsøke å slå utslag i U.S. Open. Men sånn er det, sier regjerende mester Jordan Spieth. Han er en over par etter 11 hull.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jordan Spieth er greit i gang i U.S. Open. Her er han og hans caddie ferdige for dagen. (Foto: Getty Images)

«Ny» bane

Jon Karlsen, som var «ringside» på Oakmont tidligere denne uken for å hjelpe Peter Hanson med forberedelsene, sa til Norsk Golf at greenene var så harde at det var nesten umulig å sikte rett på flaggene.

Regnværet over natten før torsdagens åpningsrunde gjorde at banen plutselig skiftet karakter sammenlignet med treningsrundene.

– Jeg var faktisk overrasket over hvor mykt det var der ute. Ballen spant faktisk tilbake. Det hadde jeg aldri sett for meg kom til å skje, sier Danny Lee. 

Det var en helt forskjellig bane fra den vi spilte i innspillet. Det var som natt og dag

Jordan Spieth

De myke forholdene gjorde det monsterlange hull 12 enda litt lengre. Hullet målte 625 meter torsdag, noe som gjør det til U.S. Open-historiens lengste hull. Kombinert med motvind var den faktiske lengden nærmere 640 meter.

Par 5-hull er vanligvis «birdiemat» for verdens beste spillere. Dette hullet hadde imidlertid en snittscore på 0,217 over par. Langstlående Rickie Fowler slo treerwood, femmerjern og firerjern for å nå frem til green.

– Det var en helt forskjellig bane fra den vi spilte i innspillet. Det var som natt og dag, sier Jordan Spieth.

(Artikkelen fortsetter under)

Det begynte å samle seg store mengder vann på banen da det verste regnværet kom. (Foto: Getty Images)

Fredag er det meldt 29 varmegrader og lettskyet, men med en liten sannsynlighet for regn. Dersom været samarbeider, er det flere spillere som må spille 36 hull, blant andre Jason Day, Adam Scott og Phil Mickelson.

– Forhåpentligvis får vi litt gode forhold på morgenen og de andre gutta må spille 36 hull på rad i et U.S. Open. Det er ikke lett, konkluderer Spieth.