Etter å ha startet turneringen med runder med 67 og 68 slag fulgte Ventura opp med nok en 68-runde lørdag.

Den løftet ham én plass opp leaderboardet til delt fjerdeplass og kortet ned avstanden til toppen av leaderboardet fra fire til ett slag.

Cameron Davis, J.T. Poston og superstjernen Sergio Garcia deler ledelsen på 14 under par.

Søndag slår Ventura ut i den tredje siste gruppen sammen med amerikaneren Aaron Wise klokken 20.40 norsk tid. Turneringen sendes på Eurosport Norge og GOLFTV.

– Hvis jeg gjør mitt aller beste, så er det det beste jeg kan gjøre, og jeg kan sove godt uansett hva som skjer i morgen. Det er måten jeg har tenkt de siste månedene, og det har virkelig gitt resultater, sa Ventura i et intervju med arrangøren etter runden.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Ikledd Oklahoma State Universitys oransje trøye startet Ventura lørdagens runde med å senke en birdieputt fra fem meter. To hull senere ble det en ny birdie etter at han gjorde up-and-down fra rett utenfor green på par 5-hullet.

Etter fem strake par kom dagens første bogey rett etter at innspillet havnet i greenbunkeren. Det skulle heldigvis også bli hans eneste tapte slag for dagen.

På hull 10 kontret han umiddelbart med det som ble dagens store høydepunkt: utslaget fra 170 meter misset greenen så vidt, men chippen fra 16 meter gikk rett i hullet.

 

På hull 11 ble det en enkel birdie etter at han slo seg opp til greenområdet på to slag på par 5-hullet, og etter seks strake par avsluttet Ventura med stil med dagens femte birdie på hull 18 etter å ha slått innspillet fra 140 meter til tre meter.

– I dag måtte jeg være tålmodig. Jeg senket ikke så mange putter som jeg vanligvis gjør, så det var fint å sette putten på det siste hullet og avslutte med stil, sier Ventura.

 

Ifølge pgatour.com har Ventura vært feltets nest beste spiller fra tee så langt, hvor han har tjent 4,4 slag til resten av feltet. Kombinert med et bra nærspill (han er nummer 22 rundt green og nummer 29 green) er det ikke rart han nå har gitt seg mulighet til å ta sin første PGA Tour-seier.

Etter en tøff start på PGA Tour-karrieren forrige sesong har Ventura endelig funnet tilbake til sitt gamle jeg i sommer. Han står med syv klarte cuter på sine åtte siste PGA Tour-turneringer og topp-21-plasseringer i fire av dem.

(Artikkelen fortsetter under)

Ventura startet 2019-sesongen nærmest på bar bakke uten kategori på Korn Ferry Tour, nivå to i USA, etter at han måtte operere blindtarmen rett før q-school den samme vinteren. Dermed måtte han måtte ta til takke med mandagskvalifiseringer og sponsorinvitasjoner for å komme med i turneringer – én av de tøffeste veiene man kan gå til PGA-touren.

Etter en tredjeplass på Korn Ferry Tour på starten av sommeren 2019 klarte han likevel å sikre fast spill på touren resten av sesongen, og med to seirer i løpet av sommeren fikk han PGA Tour-kortet for 2019/2020 – som første nordmann siden Henrik Bjørnstad i 2010.

Debuten på PGA-touren ble imidlertid en knyttneve i mellomgulvet for Ventura som misset cuten i åtte av sine første elleve turneringer og dermed så ut til å rykke tilbake til Korn Ferry Tour igjen. Så kom korona-pandemien og «reddet» sesongen.

På grunn av den amputerte sesongen besluttet PGA Tour at det ikke skulle være noen opp- eller nedrykk fra PGA Tour i år, og dermed kunne Ventura spille resten av 2019/2020-sesongen med senkede skuldre. Det gjorde han også, og i sommerens turneringer minnet han mer om den spilleren som vant to turneringer på Korn Ferry Tour i fjor.

Ventura startet 2020/2021-sesongen på PGA-touren med en delt 7.-plass i Safeway Open for tre uker siden – hans beste plassering på PGA-touren.

Nå krysser Golf-Norge fingrene for at han får sitt store internasjonale gjennombrudd på søndag, åtte måneder etter at Viktor Hovland ble tidenes første norske PGA Tour-vinner i Puerto Rico Open.

NB! Viktor Hovland har innvilget seg en liten turneringspause etter en hektisk sensommer og start på høsten.

 

Leaderboard