Etter å ha startet PGA Tours 2020/2021-sesong forrykende med en 6.- og 7.-plass i to av sine tre første turneringer i høst – hans beste plasseringer noensinne på PGA-touren – har det dessverre gått mye tregere for Kristoffer Ventura de siste månedene.

Fredag misset 25-åringen sin syvende cut på sine åtte siste forsøk.

Ventura hadde delt 104.-plass som utgangspunkt før andrerunden etter å ha startet turneringen med en runde på én over par på vanskelige Spyglass Hill.

Med den enklere Pebble Beach på andrerunden hadde Ventura gode forutsetninger for å gjøre et fremstøt oppover leaderboardet, men i stedet ble det en runde på tre over par, som inkluderte tre birdies, to bogeys, en dobbelbogey og en trippelbogey på sitt siste hull for dagen.

Med 76 slag på scorekortet endte han +5 totalt og hele seks slag bak cutgrensen.

En titt på pgatour.coms statistikk viser at det ikke var mange lyspunkt å spore i Venturas spill. Han rangerte som nummer 128 i feltet fra tee-til-green, nummer 127 rundt greenene og hadde 124 spillere bedre enn seg  greenene.

Etter å ha gått snart fire år uten seier har den amerikanske yndlingen Jordan Spieth på sin side endelig begynt å finne formen igjen.

Han leder etter halvspilt turnering på tolv under par, ett slag foran Daniel Berger og to foran svenske Henrik Norlander.

NB! Til tross for at turneringen fortsatt har «pro-am» i navnet, er det ingen pro-am-kjendisturnering på Pebble Beach i år på grunn av korona-situasjonen.

Leaderboard