I et knallsterkt startfelt i The Amer Ari Invitational havnet Kristoffer Ventura på en sterk  femteplass med 12 under par på tre runder.

De fleste av stormaktene i collegegolfen var med – Texas, Oklahoma State, Stanford, Southern California og Arizona State, for å nevne noen.

Med rundescorer på 68-69-67 hadde han altså bare fire spillere foran seg i det imponerende feltet bestående av 112 fremadstormende golfere.

Og hvis noen skulle lure på hvor høyt nivået er i de beste collegeturneringene, så er det bare å ta en titt på noen av navnene Ventura hadde bak seg på listen:

Jon Rahm, som havnet på en imponerende femteplass i Waste Management Phoenix Open for to uker siden, måtte finne seg i å havne på plassen bak Oslo-spilleren i den prestisjetunge collegeturneringen. Rahm, som besitter andreplassen på verdensrankingen for amatører, er dermed ingen spiller å spøke med.

Det er heller ikke franskmannen Julien Brun, som ble den sjette spilleren i historien med amatørseier på Challenge Tour i 2012. Brun var imidlertid også blant de som havnet bak Ventura i The Amer Ari Invitational på Hawaii.

Ventura har i løpet av sine måneder på college allerede rukket å spille seg opp til 21. plass på Golfweeks nasjonale collegeranking, og er med det Norges høyest rangerte collegespiller.

Han studerer og spiller ved Oklahoma State University, eller OSU, som har vært en stormakt i collegesirkuset i flere tiår. Med spillere som Hunter Mahan, Rickie Fowler, Peter Uihlein, Morgan Hoffman og Charles Howell på listen over tidligere spillere, er det ingen tvil om at han har funnet den perfekte arena for å utvikle seg.

Oklahoma State konkurrerer til vanlig i The Big 12 Conference, kanskje den sterkeste av de største golfligaene i et collegesystem med tusenvis av skoler. En av OSUs rivalskoler i «Big 12» er for øvrig Baylor University, hvor Norges nest- og tredje høyest rankede collegeherrer, Mikkel Bjerch-Andresen (30. plass Golfweek rankings) og Andreas Gjesteby (82. plass Golfweek rankings) er blant veteranene på golflaget.