Westrup gjorde tilsynelatende alt riktig i innspurten av Sioux Falls Greatlife Challenge i South Dakota. Før finalerunden delte Bærumsjenta ledelsen med amerikanske Rachel Rohanna, og spilte nærmest feilfritt på søndagens finalerunde.

Selv om nervene helt sikkert spilte en stor rolle, håndterte Westrup situasjonen mesterlig. Med birdie på første hull så hun seg aldri tilbake, og spilte stødig hele veien til mål.

Med en avsluttende birdie på det 72. hullet kom hun inn på to under par for dagen, og endte dermed -12 totalt. Nærmeste utfordrer var svenske Dani Holmqvist på -10.

– Det føles helt utrolig å stå her med seier i den største turneringen i år. Jeg var veldig nær å slutte for noen måneder siden men står her i dag som en vinner som jeg har lengtet etter. Skikkelig life changer. Kunne ikke ha gjort det uten foreldrene og treneren min, sier den lykkelige vinneren.

Før ukens turnering lå Westrup på 56. plass på Symetra Tourens pengeliste med drøye 10.000 innspilte premiedollar. Seieren i Greatlife Challenge gjorde imidlertid underverker for både rankingen og reisekassa.

Førstepremien på $31,000 er den største noensinne på denne touren, og når rankinglisten oppdateres vil Westrup snuse på en plass blant de ti beste.

Tidligere i år fikk hun norsk statsborgerskap, og meldte seg dermed på i kampen om en plass på det norske OL-laget. Suzann Pettersen er selvskreven til Rio 2016, mens Westrup og flere andre kjemper om å få bli hennes lagvenninnne.

For å sikre sin OL-plass må Westrup fortrinnsvis utkonkurrere Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Caroline Martens og Marita Engzelius.

Sistnevnte spilte også i South Dakota, men hadde dessverre ingen god uke på jobben og misset cutten med margin.

LEADERBOARD