Med to runder igjen må vi dessverre konstatere at det ikke blir noe LPGA-spill på Marita Engzelius i 2016. Fredag ramlet hun til åtte over par sammenlagt etter en 75-runde (+3). Dermed er hun helt nede på 128. plass, 11 slag bak topp-20.

Også for Caroline Martens spøker det, tross sin første runder under par denne uken (-1). Hun deler 87. plassen på fire over par, syv slag bak den magiske grensen, og er avhengig av en kanonrunde på lørdag for å ha håp om å utfordre om en LPGA-plass.

Best plassert er Caroline Westrup på 57. plass. Hun gikk sin andre strake runde på par. Med +1 har hun fire slag opp til topp-20.

Leaderboard

 

Finalen av Q-School-kvalifiseringen spilles fra onsdag til søndag, der de 20 beste av totalt 157 spillere etter fem runder sikrer LPGA-kortet for 2016. I tillegg vil de som ender fra 21 til 45 på resultatlisten kunne spille noen få turneringer i 2016. 

For første gang stiller Norge med hele tre spillere i finalen: Team Norway-trioen Marita Engzelius, Caroline Martens og Caroline Westrup.

Turneringen spilles som vanlig på Daytona Beach i Florida på LPGA Internationals to baner Jones og Hills Course. 

Marita Engzelius kan vise til god form den siste tiden. Nylig endte hun på andreplass i pre-kvalet til Ladies European Tour-kvalifiseringen, og sikret seg en billett til finalen i Marokko om to uker. Hun har også gode minner fra LPGA-kvalet. I 2012 endte hun på 24. plass i finalen, noe som ga henne Symetra Tour-kortet, samt noen starter i det gode selskap på LPGA Tour. Uavhengig av hvordan det går denne uken – eller i LET-kvalifiseringen senere denne måneden – er Engzelius sikret Symetra Tour-kortet i 2016.

Caroline Westrup har i likhet med Engzelius tilbrakt 2015-sesongen på Symetra Tour. Det endte med en godkjent 18. plass på pengelisten. Westrup har erfaring fra LPGA Tour fra tidligere, uten at hun har tatt spesielt godt vare på de mulighetene. Westrup var godt posisjonert på 17. plass før avslutningsrunden av fjorårets Q-School-finale, men kollapset med en 78-runde da det gjaldt som mest.

Dette blir Caroline Martens´ første opptreden i den amerikanske Q-School-finalen. Uavhengig av hva som skjer i Florida er hun garantert spill på Ladies European Tour neste år.