Langtslående Gary Woodland åpnet med syv birdies i St. Louis, kun én bogey, og troner alene på toppen av leaderboardet, ett slag foran Rickie Fowler, som også jakter sin første majorseier denne uken. De har selskap blant topp-5 av blant andre Ian Poulter, Jason Day, Justin Rose og verdensener Dustin Johnson.

For lederen Woodland føles det litt som å spille på hjemmebane. Turneringen spilles ikke langt unna hjemmet hans, og under torsdagens åpningsrunde han et hundretalls venner og familie som gikk og fulgte ham.

– Jeg snek meg ut på banen her for en måneds tid siden, og jeg elsker layouten. Underlaget her er veldig kjent for meg. Det blir så varmt her om sommeren, så greenene er myke og trege. Det gjør at man kan være mer aggressiv, noe som passer spillet mitt bra.

Etter at spillere som Justin Thomas, Henrik Stenson, Sergio Garcia og Dustin Johnson har vunnet majorturneringer de siste sesongene, har Rickie Fowler overtatt tittelen som «den beste spilleren som ikke har vunnet en major». Fowler, som faktisk fyller 30 i år, insisterer på at han ikke er stresset i jakten på en av de «fire store».

– Det er ikke noe jeg bekymrer meg mye for. Jeg må bare fortsette å gi med selv gode muligheter. Jeg har hatt nok av andreplasser. Men det hadde Jack Nicklaus også. Jeg må bare fortsette å «banke på døren», sier Fowler, som har hele åtte topp-5-plasseringer i majorer i karrieren, inkludert tre andreplasser – senest i årets The Masters.

Bellerive kjennetegnes av sine brede fairways, store og kraftig ondulerte greener, og mange vannhindere. Så lenge spillerne holder seg i fairway, spilles den lett (til å være en majorbane, riktignok), og torsdag var det så mange som 47 spillere som kom seg under par.

Tiger Woods var ikke en av dem. Likevel hadde han god grunn til å være fornøyd med hvordan dagen endte.

Tiger fikk en marerittstart med bogey og dobbelbogey på de to første hullene. Da ventetiden på hans tredje hull for dagen ble lang, benyttet han anledningen til å ta seg en toalettpause. Han skiftet også skjorte, og kanskje var det det som skulle til? Derfra og inn samlet han seg og gikk resten av runden på tre under par. Han hadde noen virkelig stygge misser, men med sitt sedvanlige nærspill og «grinder»-mentalitet klarte han å snekre sammen en respektabel score og delt 48.-plass.

– Det holdt meg inne i denne turneringen. Det kunne ha gått motsatt vei. Det var mye som kunne gå galt der ute i dag. Men jeg hang meg fast og klarte å snu det, sier Woods, som påpeker at en majorturnering er et maraton.

– Dette er fire lange dager og trege runder, sier Woods, som endte med like mange slag som spillepartner Rory McIlroy, og ett slag bak den andre spillepartneren, Justin Thomas. Ikke dårlig med tanke på at han var seks slag bak etter seks hull.

Thomas-Rory-Tiger-gruppen hadde en tidlig starttid torsdag og var dermed ferdig før sendingen startet på Viasat Golf her i Norge. Fredag blir det andre boller: Trioen slår ut klokken 20.48 norsk tid.

Leaderboard PGA Championship