Blant de som stiller til start, er Team Norway-spillerne Aksel K. Olsen (Stavanger GK), Kristoffer Reitan (Amatør – Oslo GK), Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) og Christian Aronsen (Miklagard GK).

Nordic League er en samarbeidstour mellom de nordiske landene, som inkluderer danske Ecco Tour og svenske Swedish Golf Tour. Touren består av 25-30 turneringer hvert år, og de fem spillerne som har spilt inn flest penger ved sesongslutt, kvalifiserer seg til Challenge Tour – nivå 2 i Europa – neste sesong.

De siste årene har Elias Bertheussen (2014), Eirik Tage Johansen (2015) og Kristian Krogh Johannessen (2015) klart dette, men Bertheussen har siden falt tilbake til Nordic League. I fjor var Christian Aronsen bare en hårsbredd unna å bli Challenge Tour-spiller for første gang.

Etter flere år på rad i den nordiske ligaen så det endelig ut til at Aronsen skulle sikre opprykket til Challenge Tour i fjor. Dessverre glapp det i innspurten for Miklagard-veteranen; Han endte bare 500 euro bak kvalifiseringsgrensen.

Selv om det nå blir en ny Nordic League-sesong på Aronsen, er han sannsynligvis først i køen når NGF skal tildele frikort til Challenge Tour i år.  Ved å arrangere Challenge Tour-turneringer får arrangøren et tyvetalls såkalte «wild cards» til disposisjon. Nylig bekreftet Miklagard Golfklubb at det blir Challenge Tour-turnering i august under navnet «Viking Challenge».

Les også: Aronsen: – Jeg skal revansjere 2016

Ukens turnering, Mediter Real Estate Masters, spilles over tre runder og avsluttes torsdag. 

Følg utviklingen her