Det er beinhardt å lykkes som profesjonell golfer. Hver eneste uke reiser en haug med spillere rundt om i USA for å prøve seg i mandagskvalifiseringer med et ørlite håp om å få spille seg inn i turneringen. Skulle man komme seg gjennom nåløyet er det neste målet å klare cuten, slik at man får betalt.

Nate Lashley prøvde seg i mandagskvalet til Rocket Mortgage Classic i Detroit, men kom seg ikke igjennom. Han stod på listen over «alternates» og fikk plass i turneringen i siste liten da en annen spiller trakk seg.

Noen dager senere er han én runde unna det som kan komme til å forandre hele livet hans. Med gnistrende jernspill har han skaffet seg en ledelse på hele seks slag. 36-åringen gikk lørdag sin andre 63-runde på tre dager, og leder hele turneringen på -23. Dersom han klarer å holde nervene under kontroll og bevarer ledelsen søndag venter en sjekk på 1,3 millioner dollar – og fast arbeidsplass på PGA Touren de neste to sesongene. 

Tragisk historie

Tragedie rammet Lashley i 2004. Foreldrene og kjæresten hans fløy til Oregon for å følge ham i en college-turnering. Men på vei tilbake til Nebraska døde alle tre i en flyulykke. Lashley la golfkøllene på hylla og jobbet som eiendomsmegler i noen år, før han begynte å spille på mintourer rundt om i USA. I 2017 løsnet det da han vant på Web.com (nå Korn Ferry Tour) og fikk mulighet til å spille på touren som rookie i en alder av 35 år.

Foto: Getty Images

Nå er han 18 hull unna å sikre seg nesten 13 millioner kroner, men enda viktigere: fast arbeidsplass på PGA Touren de neste to årene. En ekte Cinderella story, som amerikanerne elsker. Det er ikke rart Nate Lashley har alle på sin side når han pegger opp til sisterunden søndag kveld.

Viktor Hovland gikk lørdagen to under par og ligger på en delt 52. plass. Han er 16 slag bak Lashley. Avslutningsrunden kan du følge på Eurosport Norge søndag kveld.