Tutta deler førsteplassen på leaderboardet sammen med sør-koreaneren Mi Hyang Lee, etter å ha gjort hele ni birdies og kun en bogey på torsdagens åpningsrunde. Det er Tuttas beste runde så langt i år.

Tutta har ikke vunnet en turnering siden juni 2015, og det var i nettopp denne turneringen hun gikk til topps.

– Vi våknet denne morgenen til perfekte forhold. Man kan slå rett på flaggene her, og man kan nå par 5-hullene på to slag. Det er gøy. Jeg synes det er den beste måten å sette opp denne banen på når man får mange lave scorer. Jeg er veldig fornøyd med runden jeg spilte, sier Tutta til lpga.com.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Formen hennes har vært gryende de siste ukene, og på de fem siste turneringene står hun med tre topp-10-plasseringer – med en delt 26.-plass som dårligste resultat. Hannes beste plassering så langt i år er tredjeplassen i majoren ANA Inspiration.

Juni er for øvrig ikke et dumt tidspunkt å prikke inn formen på. Om noen få uker er det duket for årets andre major, PGA Championship.

Suzann Pettersen har gjort flere endringer i teamet sitt denne sesongen. I tillegg til allerede å ha byttet caddie to ganger har hun også skiftet trener fra Butch Harmon til spanjolen Jorge Parada. 

Leaderboard