Det er mye som har skjedd i golf-verden siden april 2014: Verdens tre beste golfspillere het Tiger Woods, Adam Scott og Henrik Stenson; i dag er det Justin Rose, Brooks Koepka og Dustin Johnson.

Matt Kuchar og Lee Westwood var på sin side på henholdsvis 5.- og 30.-plass på verdensrankingen på den tiden, men har siden da falt til 40.- og 119.-plass – uten en eneste seier.

Det endret seg på søndag da de to veteranene endelig fikk den oppturen de hadde ventet på, på hvert sitt kontinent: Lee Westwood stormet forbi Sergio Garcia i avslutningsrunden av Nedbank Golf Challenge i Sør-Afrika med en avslutningsrunde på åtte under par og vant turneringen med tre slag.

På motsatt side av Atlanterhavet holdt Matt Kuchar stand på toppen av leaderboardet i Mayakoba Golf Classic i Mexico og slo Danny Lee med ett slag.

Dette var på dagen 1667 dager siden Westwoods og Kuchards forrige seiere i Maybank Malaysian Open og RBC Heritage.

Etter at Westwoods hadde løftet trofeet i Sør-Afrika søndag, måtte han ta til tårene da han ble intervjuet av pressen:

– Jeg er ganske emosjonell, for å være ærlig. Man er aldri helt sikker på å om man klarer å vinne igjen. Frem til nå har jeg klart å holde kontroll på følelsene, noe jeg har jobbet veldig mye med, sa Westwood etter seieren.

 

Matt Kuchar var på sin side i sitt sedvanlige strålende humør.

– Dette føles ekstra deilig med tanke på at jeg har slitt meg gjennom året og ikke spilt bra i 2018. Når jeg ser at det er fire år siden jeg har vunnet, skjønner jeg plutselig hvor vanskelig det faktisk er å vinne på PGA-touren.

Se høydepunktene fra Westwoods og Kuchards seiere under!