Når øyet eksponeres for sterkt lys, trekker pupillen seg kraftig sammen og reaksjonsevnen reduseres betraktelig. Det virker inn på alt fra kjøring til golfrunden.

Optiker Øystein Dalen synes vi snakker for lite om selve synskomforten. «Det er veldig stor forskjell på solbriller med høy eller lav kvalitet på optikken og linsene», sier optiker og innehaver av Ses Optikk på Grünerløkka. «Optikk av høy kvalitet forsterker fargeopplevelsen, har polarisering som fjerner blending og gjenskinn, i tillegg til at glassene tåler mer. Alle briller filtrerer UV greit, men det er store forskjeller på synskomforten, som gjør at øynene slapper av».

Ting å tenke på når du skal velge riktige solbriller til neste runde

Solbrillene skal beskytte øynene og den tynne huden rundt øynene. Da trenger du polarisert glass av høy kvalitet som sperrer ute 100 % av de farlige UV-strålene. Det kan forebygge både øyesykdommer, rynker og kreft.

Solbriller skal få øynene til å slappe av. Da må du velge solbriller med polariserte glass som fjerner refleksjoner og blending. Du får et skarpere syn med klarere farger og øynene beskyttes for anstrengelser og stress, slik at du kan konsentrere deg bedre om golfspillet!

Har du en aktiv livsstil – om det er ski, sjø, golf eller andre aktiviteter – er det viktig å velge briller som tåler en trøkk, som er lette og behagelige å ha på. Ripefrie, vann- og oljeresistente brilleglass er et stort pluss. Maui Jim har også markedets beste garantiordning.

Velg solbriller som sitter godt og som ikke slipper inn direkte sollys. Prøv solbrillene på så de passer din ansiktsform.

Maui Jim, et uavhengig solbrillemerke som ble født på Hawaii for 30 år siden, er verdensledende innen polariserte solbrilleglass med patentert PolarizedPlus2® teknologi.
De innovative solbrillene er designet for aktivitet og sport, og fjerner 99% gjenskinn fra solen, blokkerer 100% av skadelige UV- stråler og beskytter huden rundt øyene. Gode kvalitetslinser bygges opp av flere lag. Maui Jims solbriller har opp til 9 lag med polarisert glass, som er antirefleksbehandlet og dekket av et ripefritt belegg, som også er vann- og oljeavstøtende. Hawaii er et sted med skarp sol, sjø og sterke farger. Derfor er Maui Jim sine polariserte glass spesielt gode til å beskytte øynene dine, forsterke kontraster og farger og fjerne gjenskinn. Da kan du konsentrere deg om en god runde uten å anstrenge øynene.

Briller til golf:

Ekstremt lette: https://www.mauijim.com/SE/en_GB/shop/sunglasses/rimless/%CA%BBakau

Skarpest kontrast og rikeste farger: https://www.mauijim.com/SE/en_GB/shop/sunglasses/rectangular/pokowai-arch

Optimal beskyttelse:

https://www.mauijim.com/SE/en_GB/shop/sunglasses/fashion/koki-beach

Optikk som glass men 1/3 av vekten: https://www.mauijim.com/SE/en_GB/shop/sunglasses/aviators/alelele-bridge

Fås hos optikere i hele landet.

Se https://www.mauijim.com/SE/en_GB?clear=true

Priser fra NOK 1890,-

Om undersøkelsen:

Undersøkelsen er gjennomført av InFact i Norge på vegne av solbrilleprodusenten Maui Jim. 1007 nordmenn over 18 år har deltatt i undersøkelsen som ble utført 12. juni 2019.