Borge, som var én av fire norske spillere som sikret europatour-kortet gjennom Q-School-finalen i Marokko i desember, ser ut til å ha tatt med seg godformen videre til Australia.

Hun spilte mandagens kvalifisering på imponerende 68 slag, seks under par. Med hele syv birdies, samt én bogey og resten par på scorekortet, vant hun kvalifiseringen med fire slags margin over sør-koreaneren Jeongmee Hwang. 

Dermed sikret hun en plass i Oates Vic Open, samarbeidsturneringen mellom den europeiske og australske profftouren. Turneringen spilles fra torsdag til søndag.

I den samme turneringen får en annen fersk proff, Karoline Lund (Losby GK), også sin europatour-debut. Lund imponerte stort med femteplass i Q-School-finalen i Marokko og får spille brorparten av årets europatourturneringer.

Oates Vic Open markerer også et etterlengtet turneringscomeback for Caroline Martens (Haga GK), som tilbragte hele 2017-sesongen på sidelinjen etter å ha blitt rammet av et alvorlig tilfelle av hjernehinnebetennelse.

Caroline Martens før avreise til Australia. (Foto: @carolinemartens/Instagram)

– Jeg gleder meg veldig, men jeg er også litt redd. Det har vært en lang vei å gå siden jeg ble syk i april i fjor og frem til nå, og jeg har fortsatt lang vei å gå for å komme tilbake til 100 prosent. Uansett føler jeg meg mye bedre, og det er på tide å teste kroppen igjen og kjenne hvordan kroppen føles, skrev Martens på sin Instagram-konto før avreise «down under».

I tillegg til Borge, Lund og Martens spiller også Madelene Stavnar (Vestfold GK), Marianne Skarpnord (Moss & Rygge GK) og Tonje Daffinrud denne uken.

Stavnar (17), fjorårets yngste spiller på europatouren, måtte gå omveien via Q-School for å fornye europatour-rettighetene – noe hun også klarte. Hun var imidlertid ikke automatisk kvalifisert til turneringen i Australia, men har kommet takket være en invitasjon fra turneringssponsoren.

Skarpnord og Daffinrud var på sin side direkte kvalifisert etter å ha avsluttet fjoråret på henholdsvis 37.- og 73.- plass på pengelisten.

Marita Engzelius (Oslo GK) har også europatour-kortet i lomma for 2018, men har ikke tatt turen til Australia.

Følg Oates Vic Open her