Da Callaway lanserte sin Rogue-serie i fjor, valgte de å beholde den populære Epic-serien fra 2017 i sortimentet. Nå avløses den omsider av Epic Flash, og hvis navnet er noen indikasjon, er det enda mer fart i vente.

Den store nyheten fra Callaway da Epic først ble lansert i 2017, var den innovative «Jailbreak»-teknologien. Jailbreak er to titaniumstenger som knytter sammen toppen og bunnen av køllehodet. Dette fører til en mer fleksibel og eksplosiv slagflate, som både er mer tilgivende og gir mer ballhastighet. Denne teknologien ble raffinert ytterligere i fjorårets Rogue-serie, og i år er den kombinert med helt ny teknologi i slagflaten.

På utsiden har Epic Flash et velkjent design med lignende form på køllehodet som tidligere Callaway-drivere og wooder. Jailbreak-teknologien er fortsatt synlig på undersiden av køllehodet, kronen er fortsatt i karbon slik nesten alle andre utstyrsprodusenter også har gjort gjort de siste årene, og det grønne fargetemaet fra Epic 2017 er tilbake, men nå med kontrastfylte gule detaljer i tillegg.

På innsiden av skallet skjuler det seg imidlertid store endringer, og først og fremst måten slagflaten er konstruert på. Callaway har erstattet menneskelige ingeniører med datamaskiners kunstige intelligens for å designe slagflaten på en mest mulig effektiv og hensiktsmessig måte.

I utviklingsprosessen kom datamaskinen med hele 15 000 ulike designforslag til ulike slagflater, før Callaway omsider landet på den beste løsningen. Den har fått navnet «Flash Face».

Forskjellen på innsiden av tidligere slagflater og nye Flash Face er lettere å vise med et bilde enn med tekst:

Bildet lengst til høyre viser slagflaten på Epic Flash. Den skiller seg markant ut fra tidligere mer symmetriske modeller. (Foto: Callaway Golf)

– Vi hadde ikke klart å lage Flash Face ved bruk av vanlig ingeniørkunst. Kunstig intelligens har vært nøkkelen for at vi kunne gå i denne retningen. Bølgedesignet på innsiden av slagflaten er ikke symmetrisk, og mønsteret ser ikke helt logisk ut. Men de små bølgene jobber sammen på en kompleks måte for å sørge for maksimal ballhastighet, forklarer Dr. Alan Hocknell, visepresident i Callaways utviklingsavdeling.

Epic Flash har en justerbar vekt på 16 gram på baksiden av køllehodet hvor man kan justere mellom draw, fade og nøytal ballbane. Driveren og woodene kommer i en standardversjon og en sub-zero-modell som tidligere år for de som ønskere mindre spinn og mer penetrerende ballbane.

Callaway Epic Flash-serien lanseres 1. februar. Begge driverne kommer til å koste 5 599 kroner, mens fairway-woodene får en veiledende pris på 3199 kroner.

Scroll nedover for å se flere bilder!