De mye omtalte Epic-drivernee har solgt «som hakka møkk» i Norge denne våren. Med prislappen Callaway har klistret på de nye Epic-jernene, sikter de seg imidlertid inn mot et langt smalere og mer kresent marked.

I følge Svensk Golf har 70 designere og ingeniører har jobbet med å utvikle de nye køllehodene i Epic-jernkøllene. 

– For et par år siden utfordret jeg Dr. Alan Hocknell, vår sjef for forsknings- og utviklingsavdelingen, å skape de beste mulige jernkøllene – uten å ta hensyn til kostnader i produksjonsprosessen. Epic er de jernkøllene, sier Callaway-sjef Chip Brewer i en pressemelding.

(Artikkelen fortsetter under)

Mye av teknologien i de nye jernkøllene er kjent fra tidligere modeller fra Callaway, med blant annet den samme «360 Face Cup»-teknologien, som også er i Steelhead-modellen. Det er en tynn ramme rundt slagflaten, som gjør at slagflaten er mer fleksibel og skal gjøre balltreffet mer eksplosivt. Samtidig skal det gjøre at man mister minimalt med lengde på feiltreff.

Henrik Spørck i Callaway Norge sier at jernkøllene vil koste 2833 kroner per kølle med Recoil- eller Px LZ-skaft – eventuelt et annet spesialbestilt skaft.

– Mye «epicness» for penga, smiler han til Norsk Golf.

Epic-jernkøllene kommer i en pro-modell og en mer lettspilt variant, og kan bestilles fra treerjern og opp til A-wedge (midt mellom pitching-wedge og gap-wedge).

Køllene kommer på markedet i midten av juni.

Parallelt med jernkøllelanseringen slipper Callaway også de nye Epic-hybridene. Hybridene har samme type karbon i kronen som driverne og woodene. Kronen (toppen av køllehodet) er det letteste og tynneste Callaway noensinne har brukt i en hybrid: den veier bare fem gram.

Den sparte vekten er flyttet lavt og langt bak i køllehodet, noe som skal gi positivt utslag både i lengde, presisjon og tilgivenhet. 

Hybridene kommer i 18 grader, 20 grader, 23 grader og 25 grader. Veiledende blir 3199 kroner.

Se bilder av jernkøllene og hybridene under.