Årets NM i golf ble avsluttet på Skjeberg Golfklubb lørdag, både i herre- og dameklassen, etter at herrene først hadde spilt sine to første runder på Evje. Til slutt stod Tonje Daffinrud (Vestfold GK) og Ole Berge Ramsnes (Stavanger GK) igjen som vinnere – og begge kunne heve sin første kongepokal.

– Dette var en opptur for meg, forteller Ramsnes til Norsk Golf etter seieren.

14-åring på seiersjakt

I herreklassen var det jevnt. Ole Berge Ramsnes hadde tatt ledelsen i klubbhuset på -2 etter en solid 69-runde, men 14 år gamle Bård Bjørnevik Skogen fra Haugalandet lå lenge svært godt an etter strålende spill. Etter 13 hull lå han helt nede på -5.

Les også: Wow, for noen ungdommer!

Men på de svært krevende siste hullene på Skjeberg rant bogeyene på, og på det 18. hullet trenge Skogen par for å sikre omspill. Men parputten fra en drøy meter snek seg utenfor, og Ramsnes kunne kalle seg mester.

Les også: Gullgutten var på vei hjem

For 14 år gamle Skogen ble det delt NM-sølv med Sigurd Aune fra Trondheim Golfklubb.

Norsk-engelske Jason Kelly ble beste spiller med norsk flagg foran navnet sitt i turneringen. Kelly, som er norsk statsborger, er imidlertid ikke medlem av noen norsk klubb, og er derfor ikke med i NM.

15-åring på seiersjakt

Også i dameklassen var det et svært ungt talent som lå godt an lenge. 15 år gamle Madelene Stavnar fra Vestfold Golfklubb lå lenge helt i tet, men tre bogeyer og en dobbel ble litt for mye når klubbvenninnen Tonje Daffinrud og Marita Engzelius (Oslo GK) satte inn godspillet.

Til slutt vant Daffinrud på -5, mens Engzelius tok andreplassen på -3 ,mens Stavnar klarte en meget imponerende bronsemedalje.

Studiekompiser

Daffinrud og Ramsnes gikk fire år sammen på golfcollege i Denver, og ble gode venner der. 

– Da var det jo ekstra gøy at vi vant begge to i dag, sier Ramsnes.

Årets NM ble spilt som en del av Norwegian Open og Ladies Norwegian Open på Nordea Tour. Det var en ekstra motivasjon for Daffinrud å kunne kjempe om NM gull når seieren i Norwegian Open var utenfor rekkevidde.

– Ja, helt klart. Det er deilig å få mitt første senior-NM, strålte en lykkelig vinner til Norsk Golf etter seieren.

Spillet satt ganske bra for Daffinrud, som har en Europatour-turnering i Tyskland som neste post på programmet.

– Ballstrikingen har vært veldig bra, og jeg ga meg mange gode muligheter. Det lover godt, sier den ferske NM-vinneren.

Daffinrud endte for øvrig på femteplass i turneringen som ble vunnet av svenske Linda Wessberg. Ramsnes ble nummer ti i herrenes turnering som ble vunnet av Oscar Lengdén fra Sverige.

Se resultatlisten for herrer her. 

Se resultatlisten i dameklassen her.