Danskene har imponert hele uken og vant til slutt med fire slag på Kingston Heath Golf Club i Australia. Selv om det tilsynelatende var en komfortabel luke på toppen, ble de truet av Kina, Frankrike og Sverige i innspurten. Olesen (26) og Kjeldsen (41) klarte imidlertid å kontre på alle utfordringer som ble kastet mot dem og vekslet på å senke kritiske birdieputter da det gjaldt som mest.

– Vår mentale styrke går ut på å holde oss rolig og spille vårt eget spill. Jeg var ikke så bekymret. Jeg trodde birdiene ville komme på back nine, og det gjorde de, gliste Olesen i pressekonferansen etter seieren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Den kinesiske duoen Ashun Wu og Haoton Li krympet luken til bare ett slag etter runding, før Kjeldsen rullet i en birdie for å øke luken igjen. Da Victor Dubuisson gjorde birdie på hull 15, var det plutselig franskmennene som var ett slag bak, men denne gangen svarte Olesen med å senke en birdieputt. Også Sveriges Alex Norén og David Lingmerth, som spilte fire grupper foran, fikk luken ned til ett slag etter å ha rundet av uken med en imponerende 62-runde, men til slutt var det ingen som maktet å holde følge med danskene.

I dag føltes det som om jeg var villig til å dø for Thorbjørn på back nine. Jeg har aldri følt noe slik tidligere

Søren Kjeldsen

Dette var Danmarks første seier i World Cup. Det nærmeste de har kommet var i 2001, da Thomas Bjørn og Søren Hansen delte andreplassen. Tolv år senere var Olesen på laget for første gang. Det resulterte i en tredjeplass med Thomas Bjørn. 

Søren Kjeldsen mener flere store golfturneringer bør spilles med lagformat:

– Jeg synes psykologien i et lag er veldig interessant. I dag føltes det som om jeg var villig til å dø for Thorbjørn på back nine. Jeg har aldri følt noe slik tidligere, sier Kjeldsen.

Han og den 15 år yngre partneren utfylte hverandre perfekt hele uken. Høydepunktet kom på fredag, da de leverte en fantastisk foursome-runde på 60 slag.

– Jeg er litt som toget. Jeg kommer alltid til tida. Det er han som er den «flashy» spilleren med et fantastisk spill, sier Kjeldsen om dynamikken i laget.

Beviset på den påstanden fikk vi på hull 18 på fredagens runde. Olesen klinket til med en vanvittig drive på 369 meter, nesten 100 meter foran sin lagkamerat:

 

Se høydepunkter fra avslutningsrunden under.

 

Resultater