Golf Digest skriver at representanter fra LPGA Tour, European Tour og R&A møtes i Geneve i disse dager for å holde en presentasjon for Ladies European Tour-styret.

Ifølge Golf Digest sine kilder kommer LPGA-sjef Mike Whan til å foreslå å kjøpe opp og bygge opp Ladies European Tour på nytt. Planen er at touren skal bli finansiert gjennom et samarbeid fra LPGA Tour, European Tour og R&A, i tillegg til en rekke kommersielle sponsorer.

Selv om det foreløpig ikke har kommet noen offisiell informasjon om hva planene for Ladies European Tours nye retning er, er det ikke noen tvil om at noe må gjøres.

For seks år siden bestod Ladies European Tour-sesongen av 27 turneringer. Siden den gang har turneringsprogrammet blitt halvert, og hvis man ikke medregner majorene, spilles bare tre av årets turneringer på europeisk jord.

Bare i år har spillerne blitt lovet syv turneringer som ikke ble noe av, noe som har ført til store tomrom i kalenderen for spillere som Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar.

Under British Open tidligere denne måneden sa den skotske europatour-veteranen Catriona Matthew at touren hadde feil folk i ledelsen, og 10. august kom nyheten om at Ladies European Tour-sjef Ivan Khodabakhsh hadde fått sparken.

Norsk Golf fikk opplyst fra kilder i miljøet at LPGA allerede for et år siden ønsket å slå seg sammen med Ladies European Tour, ta touren under sine vinger og gjøre det til en del av Symetra Tour, nivået under LPGA Tour – slik at Symetra Tour kunne bli en helårs-tour på begge sider av Atlanteren.

Samtalene skal angivelig ha blitt stoppet fordi Ivan Khodabakhsh i LET ikke ønsket turneringer med så lave premiesummer som det er på Symetra Tour.

Mike Whan i LPGA har ikke ønsket å si noe om LET kommer til å bli en form for satelitt-tour under LPGA. Whan har god erfaring med å bygge opp en tour i problemer.

Da han overtok sjefsroret i LPGA i 2010, hadde touren krympet til bare 23 turneringer og en samlet premiepott på 40 millioner dollar. Nå, seks år senere, består touren av 34 turneringer med totalt 67 millioner dollar i premiepenger.