Rory McIlroy har slått ballen like bra som han alltid har gjort denne sesongen, men tidvis katastrofal putting gjør at han nå har gått to år uten en major. 

Phil Kenyon studerer McIlroys putteteknikk. (Foto: Getty Images)

Nå har han ansatt puttetrener Phil Kenyon for å hjelpe det ham med det som i en årrekke har vært den svakeste delen av spillet. I følge Golf Digest jobber han blant andre med Justin Rose, Lee Westwood, Louis Oosthuizen og Henrik Stenson. Sistnevnte ble forøvrig trent av den norske «puttedoktoren» Jon Karlsen for noen år siden.

McIlroy og Kenyon startet samarbeidet under forrige ukes start på PGA Tour-sluttspillet, The Barclays i New York. Også den turneringen ble av det forglemmelige slaget for McIlroy.

– Puttingen er under arbeid. Forrige uke konsentrerte jeg meg for mye på teknikken i stedet for å konsentrere meg på å senke putter. Forhåpentligvis vil det begynne å føles mer naturlig denne uken og i tiden fremover, sier McIlroy i følge golfdigest.com.

– Målet mitt er å føle meg komfortabel med puttingen til Augusta neste april, så jeg har syv-åtte måneder på meg til å forsøke å fikse det.

McIlroy ligger for øvrig på 130. plass på PGA Tours «strokes gained putting»-statistikk. Det gjør dette til hans dårligste år på greenene siden 2011.

Den tidligere verdenseneren har nå Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth og Henrik Stenson over seg på verdensrankingen.