Banebeskrivelse

Hvor langt slår DU med driver? På Ekerum er nemlig hvilken tee du spiller fra, ikke avhengig av kjønn, alder eller handicap, men av hvor langt du slår med driveren. 120 m = rød, 170 m = gul, 220 m = hvit og 250+ = svart.

Långe Erik er signert Peter Nordwall, og det kan virke som han sier: «Lykkes du blir du belønnet, mislykkes du må du ta straffen». Banen er rammet inn av høy rough, og fairways og greener i topp stand. Greenene er enorme, og gjør at flaggplasseringen kan utgjøre to til tre køller på innspillet. De over 60 bunkerne øker spenningsnivået, og det flate, åpne landskapet gjør at vinden holder spilleren med selskap store deler av runden.

Vinteren 2014-2015 ble banen Långe Jan på Ekerum renovert, og etter at 2500 lastebillass med jord var kjørt bort ligger banen nå på original sandgrunn omringet av vakkert ölandsk hedelandskap. Det fins bare 16 bunkere på banen. Det som er spillerens største utfordring, er de raske, ondulerte greenene. Långe Jan er 6800 meter fra svart tee, men det fins alltids alternative veier for nybegynnere. På denne banen får både golfstrategen og naturelskeren god valuta for pengene sine.

Miljø og treningsfasiliteter

Foruten de to 18-hullsbanene Långe Jan og Långe Erik, kan Ekerum Resort Öland skilte med en 9-hullsbane, treningsområder av høy kvalitet, proshop, restaurant, hotellbar med åpen peis, spa-avdeling med svømmebasseng og badstue samt kunstgalleri.

Overnatting

Ekerum Resort Öland har flere overnattingsalternativ. Det mest eksklusive er hotellsuitene på rundt 85 kvadratmeter med utsikt mot Kalmarsund. I den sentralt beliggende Gårdsvillaen fins det tre dobbeltrom, to bad og felles stue. I ferieleilighetene som kun ligger et steinkast unna hovedbygningen er det praktisk selvhusholdning som gjelder. Sistnevnte har enten balkong eller utgang til egen markterrasse.