Tidenes beste golfspiller slet med å holde tårene tilbake da han ble hyllet under onsdagens seremoni i Ponte Vedra Beach, noen steinkast unna TPC Sawgrass hvor denne ukens The Players Championship går av stabelen.

Allerede da han entret scenen etter å ha blitt introdusert av sin 14 år gamle datter Sam, fleipet Tiger med at han nettopp tapte et veddemål om at han ikke kom til å gråte.

TV-produsenten hadde i utgangspunktet satt av syv minutter til talen. Uten hjelp av notater eller teleprompter endte han opp med å prate fra hjertet i 17 minutter, og verken The Masters, The Open, U.S. Open eller noen av hans 82 PGA Tour-titler ble nevnt med et eneste ord.

(Artikkelen fortsetter under)

I stedet viet han taletiden sin å prate om det som dannet grunnlaget for suksessen: oppdragelsen, alt foreldrene hadde ofret, hvordan det var å vokse opp som afroamerikansk golfspiller i et ellers blendahvitt countryclub-miljø i California på 1980-tallet, og ikke minst kjærligheten for barna sine og alle de andre som har hjulpet ham opp gjennom årene.  

Det var ingen historier om grønne jakker, fist-pumps eller andre ikoniske øyeblikk, men personlige historier som han mente hadde hatt enda større betydning for karrieren. Som da mamma Kultida og pappa Earl tok opp et ekstralån da han var 14 år gammel, slik at han kunne fortsette satsingen:

– Jeg ville ikke vært her uten ofrene til mamma, som tok meg med på alle turneringene, og pappa, som ikke er her i dag, men som innprentet i meg denne arbeidsmoralen hvor jeg må kjempe for det jeg tror på, å jakte drømmene mine, og at ingenting noensinne blir gitt deg gratis.

– Hvis du ikke går ut og legger ned arbeidet, hvis du ikke er villig til å legge ned innsatsen, kommer du ikke til å få resultatene du ønsker, og enda viktigere: du kommer ikke til å fortjene det. Du må gjøre deg fortjent til det.

– Det definerte oppveksten min. Det definerte karrieren min, fortalte Tiger.

(Artikkelen fortsetter under)

Under pressekonferansen før The Players Championship ble Rory McIloy spurt om hva slags effekt Tiger Woods har hatt på golfsporten. Der konstaterte McIlroy at Tiger «sannsynligvis har etterlatt seg større spor i golfsporten enn noen andre i golfhistorien»:

– Golfsporten har definitivt blitt mer mangfoldig på grunn av ham. Da han var på sitt beste tidlig på 2000-tallet, var han sannsynligvis verdens mest berømte mann. Vi som er hans kollegaer, har alle nytt godt av det. Han har gjort profesjonell golf på det øverste nivået en veldig, veldig lukrativ idrett. Vi burde alle være takknemlige for Tiger Woods. 

Det er foreløpig uvisst når Tiger Woods blir å se i aksjon på PGA-touren igjen. Hans forrige turnering var i Masters i november i 2020, tre måneder før han nesten mistet livet i en dramatisk bilulykke i Los Angeles.

Rett før jul var Tiger endelig tilbake på golfbanen igjen i far-sønn-turneringen PNC Championship, men etter turneringen uttalte han at han ikke aner når hans kvestede høyrebein er friskt nok til å kunne spille en 72 hulls slagspillturnering på PGA-touren igjen.

Noen har spekulert i et mulig Masters-comeback allerede om en måned, men i kjent Tiger-stil har han foreløpig holdt kortene tett til brystet.

Les også: Spekulerer i Masters-comeback for Tiger