De finnes, det er på tide at du tester One Length. 

Selve ideen med One Length er at alle jernkøllene skal være like lange og ha samme lie vinkel. Meningen med det, er at du da kommer til å svinge alle køller på samme måte og på samme svingplan. Og med en sving som du repeterer oftere kommer du til å treffe ballen bedre. 

Tanken med samme lengde på alle jernkøller har vært der ganske lenge, men det er tour spilleren Bryson DeChambeau som har tatt iden og gjort den til et fungerende produkt sammen med utstyrsprodusenten Cobra. 

Alt begynte når Bryson var junior og hans golftrener Mike Schy ga han boken The Golfing Machine av Homer Kelly. I den snakkes det om å svinge på samme måte og samme plan med alle køller. Bryson, som alltid har likt matte og vitenskap, bet seg fast i den iden, men uansett hvor mye han prøvde på det fikk han det ikke til. Temmelig kjapt kom han frem til at det ikke gikk og ha en og samme sving når lengden på køllene var ulike.

Så Bryson og Mike byggde et set med like lange jernkøller, og tok utgangspunkt i et syverjern. For at de også skulle få samme vekt boret de hull og tok bort masse vekt i de korte wedgene og satte blyteip på de letter og lengre jernene. Og for å gjøre en lang historie kort, det fungerte. Det fungerte faktisk så bra at Bryson vant både NCAA Individuel Championship og US Amateur i 2015. Og når han ble proff et år senere gjorde han det med Cobra køller etter at Cobra trodde på iden om One Length og ville utvikle iden videre sammen med Bryson. 

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=2YGwPe-WLZQ

 

– Hovedpoenget med å spille One Length er at du blir mer stabil når du ikke må anpasse svingen etter ulike køller, forklarer Bryson DeChambeau. Det er lettere å repetere svingen om den er den samme for alle jernkøllene. Og det er ikke bare for meg dette fungerer, jeg tror enda mer at den helt alle golfere der ute som har problemer med å treffe de lange jernene godt og vanskligheter med å få nok høyde på wedgene sine skal ha One Length.

 

-Det finnes dager da jeg tvilte på at Bryson var på rett vei, da jeg var redd for at han skulle eksprimentere bort sin karriere, husker Brysons pappa Jon DeChambeau. Men han spilte spilte allerede bedre med sine like lange køller, og en dag på vei hjem fra en turnering, når Bryson var 16 år, sa han: ‘’ I think I can change the game’’. Noen dager senere sa kommentatoren Brad Faxon på tv. ‘’I think this kid can change the game.’’ I dag tviler jeg ikke lengre, One Length forenkler virkelig spillet for mange golfere. 

 

Cobra har solgt One Length køller i 2 år, og i år finnes One Length konseptet i fire av deres jern serier. Alltid med lengden til et syverjern: 

 

King F8 for stort sett alle golfere som vil ha et lettspilt jern med høy ytelse.

F-MAX for de med lavere svinghastigheter som vil ha en jernkølle som er lettere å svinge og gir høyere ballbane. Her får du også OneLength i en dameversjon.

King Forged for den bedre spilleren som søker et penere og mindre hode som er smidd

King ForgedTec for de som vil ha et litt mindre hode men som også er tilgivende.

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=LMO50GAuByE

 

Nytt for i år er at One Length til og med finnes i hybrider og damekøller, at skaftene er spesielt utviklet for One Length sammen med at tyngepunktet i hodene er justert litt slik at slag med de ‘’lengre’’ jernkøllene går litt høyere og slag med de ‘’korte’’ jernene og wedger skal gå litt lavere og dermed gi bedre lengde seperasjon mellom jernene.

 

At Bryson tror på One Length er ikke så rart, men hva tenker en svensk pro?

 

 

– Jeg tror at One Length først og fremst er bra for de som er helt nye i golfen eller ikke har spilt så lenge, sier David Anderson som er PGA-pro og Custom fitter. Jeg har testet det på nybegynnere og fått veldig gode resultater, og det ikke så rart når ballplasering og svingen er den samme med alle jernene blir det lettere å treffe ballen bra. Mange som vanskelig med å slå de lengre jernene liker også One Length, og jeg som er litt høy liker virkelig at wedgene har litt lengre skaft. Det handler veldig mye om preferanser om du kommer til å like One Length og hva du i så fall kommer til å like med de. Men at det er et konsept som fungrer er det ingen tvil om.

 

Så hva venter du på? Dra til en Cobra demodag eller besøk en butikk som selger Cobra og test hvordan One Length fungerer for deg. Sjansen er stor for at golfen blir litt lettere, og det hadde jo ikke vært så dumt. 

 

Video: https://www.youtube.com/watch?v=EGCFAHxpHDg