Den er kjent som landets beste linksbane, og ligger på den ytterste tuppen av Falsterbonäset i Skåne. Her er både atmosfære og tradisjoner bemerkelsesverdige – akkurat som banen selv.

Banebeskrivelse

Falsterbo Golfklubb i Skåne har Sveriges mest anerkjente linksbane. Det er naturlige vannhinder over hele banen, og den har en unik beliggenhet midt i naturreservatet Flommen. Harde, tøffe greener går som en rød tråd gjennom hele runden, og vindens skiftninger kan være ekstremt utspekulerte. De første seks hullene er utfordrende, og det hele starter med banens lengste par 4 hull på 395 meter fra gul tee. Banen på Falsterbo GK er ikke spesielt lang. Men fairways kan oppleves som faretruende smale, og det kan være vanskelig å slå seg ut av bunkers. Bunkere – de fins det hele 90 stykker av. Den opphøyde greenen på hull 15, et par 5 hull på 470 meter, åpner for interessante strategiske valg for langtslående som har kommet inn på greenen på to slag.

(Foto: Visit Sweden)

Da Falsterbo GK ble etablert i 1909, spilte man på en bane ved Strandbaden. Det var først i 1930 at man innviet 18-hullsbanen, og da var ikke nåværende hull 16 og hull 17 på Nabben med. De ble anlagt senere og ble spilleklare år 1934. Banestrekningen har ikke blitt endret siden. I starten av 1990 ønsket man å oppdatere banen, og arkitekten Peter Nordwall sto for tegningene. Man endret ikke den opprinnelige banelayouten, og i 2002 ble Gunnar Bauers mesterverk reåpnet med nye, mer ondulerte greener.

Miljø og treningsfasiliteter

Falsterbo Golfklubb har utmerkede treningsområder. I tillegg fins det en meget velassortert proshop med custom fit service på plass, og man kan leie både golfbiler og golfmopeder. I klubbhusets restaurant serveres det utsøkt mat med utsikt over banen som bonus.

Overnatting

Falsterbo Golfklubb samarbeider med en rekke hotell og overnattingssteder i nærheten om gunstige greenfee-pakker. For mer informasjon, se hjemmesiden.