Spenningen er sitrende i et tettpakket klubbhus på Moss&Rygge Golfklubb. Finalen i Norges største golfturnering, Nordea Pairs, er nettopp ferdigspilt. Premieutdelingen nærmer seg slutten, vinnerlaget skal snart leses opp. 

Nummer tre, fra Nordvegen Golfklubb, med 44 poeng: Jostein Kvaløy og Stig Robin Andersen. Applaus.
Nummer to, fra Grønmo Golfklubb, med 45 poeng: Rune Bjørnson og Ronny Skarpsno. Applaus.

Midt i det overbefolkede lokalet står far og datter, i ferd med å sprekke av spenning. Er det virkelig de som vinner? Pappa Thomas og datteren Tiril på 15. Visst har de spilt bra! Selv har de regnet ut at de skulle få ca 45 poeng, men de er ikke sikre.

«Det er med ekstra stor glede at jeg presenterer årets vinner av Nordea Pairs…» sier premieutdeler Thore Wilhelmsen. «Det er nemlig en far og en datter som har gått helt til topps».

Tiril legger ansiktet i hendene og må ta seg litt sammen for ikke å felle noen gledestårer. For det ble dem! Tenk det!

Nummer én, fra Atlungstad Golfklubb, med 48 poeng: Thomas og Tiril Vermund! Jubelen eksploderer, vinnerduoen trampeklappes opp til podiet der de får vite at premien er en golftur til selveste St. Andrews. 

Hoggormbitt og nerver

Overveldete, overlykkelige og lettere himmelfalne møter Norsk Golf to glade og stolte vinnere utenfor klubbhuset. 
-Tiril spilte så bra! roser pappa Thomas.

Høydepunktet kom på banens 14 hull, der Marianne Skarpnord utfordret finalistene på par 3-hullet. Hvem klarte så slå ballen nærmere flagget enn proffen Sarpsborg? Ikke mange. Men Tiril lot seg ikke skremme. 15-åringen som har spilt golf litt av og på i sju år, med 32 i handicap, klistret ballen helt inntil flagget. Skarpnord var sjanseløs. Det resulterte i ett av totalt fire par på runden for Tiril, og sånt blir det poeng av. Men det var ingen selvfølge at Team Vermund skulle gå til topps i denne turneringen. Det var bare såvidt de kom seg til finalen, takket være en hissig hoggorm på Kongsvingers Golfklubb.

-I regionsfinalen på Kongsvingers havnet jeg ute i skauen, forteller Thomas. 
-Jeg kjente noe som stakk meg på leggen og trodde først det var en gren som hadde brukket. Så så jeg hoggormen som stakk gjennom mosen, og jeg skjønte hva som hadde skjedd.

Thomas ringte en lege som anbefalte å avslutte runden, men det var ikke snakk om. 
-Jeg følte meg ikke spesielt dårlig og jeg tok det veldig rolig resten av runden. Jeg følte meg litt anpusten og skjelven en liten stund, men det gikk over. Jeg hadde tatt noen allergitabletter tidligere på dagen, og det virket som om det hjalp.

-Det var jo litt ekkelt at pappa ble bitt! Og så håpet jeg jo at vi ikke måtte trekke oss, ler Tiril. Som kan avsløre at de snek seg til finalen med minst mulige margin. 

-Vi vant med ett poeng, så det er jo bare flaks at vi er i finalen i det hele tatt!

Vel, når man kjemper seg gjennom hoggormbitt, konkurransenerver og leverer 48 poeng når det gjelder som mest, er det ikke snakk om flaks men en fullt fortjent seier til turneringens mest sjarmerende duo!