Dette er en ypperlig kombinert park- og skogsbane som det passer å ta både dagstur og overnattingstur til – klubben har et sjarmerende hotell på området.

Banebeskrivelse

Forsbacka ligger rundt 15 mil fra Oslo, like ved byen Åmål i Dalsland. Banen ble påbegynt i 1970 og åpnet for spill i 1974, og er en kombinert park- og skogsbane. Store deler av banen slynger seg rundt Forsbackasjøen, og det er få baner i Sverige som har en like flott beliggenhet.

Forsbacka GK har i årevis vært en av nabolandets mest verdsatte mesterskapsbaner, og allerede ved hull 1 finner man melodien. Et kort hull i nedoverbakke åpner for at man kan få en knallstart i form av par, og siden går det slag i slag for den som spiller klokt. På denne banen premieres de som spiller strategisk. Evnen til planlegging og manøvrere ballen forbi smart plasserte vannhinder og bunkere belønnes høyt. Allerede på hull 6 kommer vannet i spill, og på hull 8, et par 3 hull på 135 meter er det igjen vannet som utgjør den største faren.

Miljø og treningsfasiliteter

Det første ordet som faller en i hodet ved ankomst til Forsbacka GK, er andektighet. Klubblokalene ligger i store trehus som på 1700-tallet utgjorde et fornemt herregårdsete, og der det opprinnelig befant seg et gårdstun finner man i dag en inviterende puttinggreen som ønsker gjestene velkommen og vitner om hva man har i vente. Foruten banen og hotellet fins det en restaurant i klubbhuset som serverer frokost, lunsj og middag. Klubben har treningsområde med drivingrange og puttinggreen, og leier ut traller og golfbiler.

Overnatting

På Forsbacka Golfklubb kan man overnatte på Hotel Jãgmästarflygln som ligger midt i baneområdet, kun 20 meter fra greenen på 18. Hotellet ble oppført i 1747, men har gjennomgått en betydelig oppgradering. Originalt ubehandlet tregulv og vegger, skjev sjarm og pikerom med blomstret tapet får tankene til å fly tilbake til Forsbackas storhetstid og hvordan man levde på herregården for 250 år siden. For hotellgjestene er greenfee 350,- kr.