Ellingsberg leverte et prikkfritt scorekort i åpningsrunden av det som er årets første proffturnering på norsk jord. Med fire birdies, ingen bogeys og resten par ligger han på delt fjerdeplass etter første runde, to slag bak lederene Daniel Løkke (Danmark) og David Nyfjäll (Sverige). Dette er for øvrig den første proffturneringen den 18 år gamle amatøren Nyfjäll deltar i. 

Anders Ellingsberg er best plasserte nordmann på Borre etter første dag.

Til tross for et startfelt som består av hele 26 norske spillere, må vi til 21.-plass for å finne de neste norske navnene på listen. På én under par ligger Vetle Marøy (Bergen GK), som leverte karrierebeste med tredjeplass forrige uke, og Kristoffer Reitan (Oslo GK), som kommer til å ta steget inn i de profesjonelles rekker i løpet av sommeren.

På par deler Gøran S. Haglund (Sandnes GK), Trym Falch (Sandnes GK), Petter Mikalsen (Stavanger GK), Sander Stavnar (Vestfold GK) og Aksel K. Olsen (Stavanger GK) 37.-plassen. Olsen ble for øvrig norgesmester på Borre i 2015, og endte på andreplass på denne turneringen i fjor.

Under halvparten av de norske deltagerne befinner seg på riktig side av cutstreken. Resten av spillerne som foreløpig ligger an til å få med seg torsdagens tredje runde, er Elias Bertheussen (T52), Eirik Einmo Thomassen (T52) og Mathias L. Schjølberg (T52).

Leaderboard