Etter å ha startet den nye PGA Tour-sesongen med en 18.-plass og 44.-plass er Hovland nå i gang på El Camaleon Golf Club i Mexico, hvor han spilte sin første PGA Tour-turnering i 2018 og tok sin andre PGA Tour-seier i fjor.

Der ligger han på delt 20.-plass etter en åpningsrunde på fire under par, bestående av fem birdier, én bogey og resten par.

Hovland fikk en knallstart på runden og var fire under par etter syv hull, men dabbet av etter det og gikk resten av runden på par. Han har nå seks slag opp til sin gamle Oklahoma State-lagkamerat Matthew Wolff, som leder etter en en forrykende 61-runde.

– Det var stødig i dag. Jeg spilte veldig bra. Litt frustrerende, for jeg følte jeg spilte bedre enn scoren igjen. Det var mange bra putter som rett og slett ikke gikk i. Greenene er veldig, veldig flate, så det er lett å legge til litt hellinger og ikke stole helt på siktepunktet sitt. I tillegg ble de litt hoppete på slutten av dagen i tillegg, sier Hovland til eurosport.

– Men plutselig begynner det å renne i i morgen, så er jeg rett der oppe.

Ettersom ShotLink ikke er til stede i Mexico denne uken, er det ikke noe tilgjengelig strokes gained-statistikk som viser i hvilke deler av spillet Hovland har tjent eller tapt slag i forhold til feltet. 

Han var imidlertid feltets tredje mest presise spiller fra tee torsdag med 85,71 prosent fairwaytreff, nummer 39 på utslagene  (293,5 yards), på 16.-plass på greentreffstatistikken (77,78 prosent) og på 73.-plass av 132 spillere i antall putter per greentreff (1,714).

Hovland var Golf Digests vinnerfavoritt før turneringen startet og på andreplass blant bookmakernes favoritter, bak Justin Thomas, og rett foran spillere som Abraham Ancer, Tony Finau, Brooks Koepka, Scottie Scheffler, Billy Horschel, Tyrrell Hatton, Patrick Reed – og Aaron Wise som han duellerte med i fjor før Hovland vant med en avgjørende birdieputt på det siste hullet.

– Det er kult å kunne forsvare en tittel. Det er første gang. Jeg fikk ikke gjort det i Puerto Rico forrige gang, så jeg er glad for å være her, sa Hovland i en pressekonferanse før turneringen startet.

Leaderboard