Öland byr på 30 mil med kystlinje, 75 naturreservater og åpent terreng, og er dermed som skapt for idylliske golfopplevelser. 18-hullsbanene Långe Jan og Långe Erik på Ekerum Golf & Resort, bukter seg lekent innover terrenget, og begge har parkdesign og romslige fairways. Miksen mellom lengde, vann og utfordrende greenområder er genial, og det er nesten som om havet og golfen smelter sammen.

Saxnäs Golfklubb har en trivelig 18-hullsbane med skogs- og parkdesign – plassert midt i et gammelt kulturlandskap. Trær som naturlige hunder og små, ondulerte greener, preger banen, men banearkitekten Susanna Gustavsson har også sørget for at havet kan sees fra flere av hullene. Eldgamle steingjerder fra 1700-tallet er bevart, og sammen med bunkere og et knippe fine vannhinder, danner de en del av utfordringen.

Herskapelig og smakfullt

Drar du til Öland for å spille golf, må du også se til å utforske øya for øvrig. Her finner du blant annet Solliden, den svenske kongefamiliens sommerslott i italiensk stil. Ruinen Borgholm Slott og festningen Eketorp er også verdt å stikke innom – spesielt for fyrrige barnefamilier. At øya har fornemme aner, er lett å se på den staselige arkitekturen rundt omkring. Her kan du enkelt kapre til deg en herregård som overnattingssted, lene seg komfortabelt tilbake etter å ha gjort opp scoren og leve som en greve hele sommeren!

Sjekk også ut noen av de kritthvite strendene, Gettlinge gravfelt fra jernalderen og Stora Alvaret på sørsiden av øya. Sistnevnte er et kjempestort kalksteinplatå med et unikt biologisk mangfold som står på Unescos liste over Verdensarv.

Öland er dessuten et matparadis av de sjeldne, så det er ingen fare for at du kommer til å gå sulten her. Lei sykkel eller bil og suse mellom gårdsbutikker og kroer som serverer fristelser fra lokale bønder og fiskere.